Håb for 60.000 børn i alkoholfamilier

14. okt 2008, 09:24
Børn og unge, der vokser op i familier med alkoholproblemer, kan nu søge hjælp hos en ny rådgivningsside på nettet.

60.000 børn vokser i følge Sundhedsministeriet op i familier, der er præget af tunge alkoholproblemer. Konsekvensen for børnene kan være, at de senere i livet udvikler depression, angst og en afhængighed af rusmidler. Mange af de unge er fyldt af svære følelser og tanker, som det kan være svært at dele med vennerne. Hope.dk/ung er en ny rådgivningsside, hvor de unge kan søge hjælp.

"Vi ønsker at langt flere børn og unge, der vokser op i alkoholiserede familier, kontakter voksne ressourcepersoner i deres omgangskreds, børne- og familiesagkyndige og terapitilbud hvor de kan få hjælp til at bearbejde deres problemer. På Hope Ung hjemmesiden får de for første gang deres eget sted, hvor de døgnet rundt kan møde andre ligestillede, få rådgivning, træne sociale relationer og finde adresser på steder der tilbyder hjælp rundt i hele landet. Skammen og loyaliteten over for forældrene forhindrer de unge i at opsøge vejledning, men ved at få støtte på Hope Ung vil de opdage, at det er okay at bede andre om hjælp," udtaler projektmedarbejder Allan Jonas.

 

Børn føler ansvar

Ann Provis, der er alkoholkonsulent hos København Kommunes Åben Anonyme Rådgivning, mener, at børn og unge i alkoholfamilier føler sig ansvarlige for forældrenes druk. Børnene taler ikke med nogen om det, og det gør dem triste og frustrerede, de mister selvtillid og måske lysten til at leve.

 

"Det er meget alvorligt for de unges helbred og videre liv. Derfor er budskabet til børn og unge på den nye hjemmeside, www.hope.dk/ung , at det aldrig er deres skyld når mor eller far drikker. Børn og unge har ret til at få hjælp, når de udsættes for forældres druk og følgerne deraf « siger Ann Provis

 

 

faktaboks

Om Hope-projektet

Hope-projektet består af hjemmesiderne www.hope.dk og www.hope.dk/ung:

 

www.hope.dk har til formål at rådgive og henvise alkoholafhængige, alkoholstorforbrugere og voksne pårørende til de steder der tilbyder behandling, støtte og omsorg. Hope.dk har været på Internettet siden november 2003, og har i gennemsnit 10.000 unikke besøg pr. måned, svarende til 330 besøg i døgnet.

 

www.hope.dk/ung har til formål at flere børn og unge, der vokser op i alkoholiserede familier, kontakter voksne ressourcepersoner i deres omgangskreds, børne- og familiesagkyndige, terapitilbud, selvhjælpsgrupper og andre steder hvor de kan få hjælp til at bearbejde deres problemer.

 

Hope-projekterne er finansieret af Sundhedsstyrelsen, Undervisningsministeriet, Ole Kirk’s Fond, Stiftelsen Ansvar för Framtiden, Ideer For Livet Fonden, Susi og Peter Robinsohns Fond, Sygekassernes Helsefond, Kronprinsens Erindringsmøntmidler og Odd Fellow Loge nr. 6.
Projektet ejes af De Frivilliges Netværk mod Misbrug (Blå Kors Danmark, KFUM's Sociale Arbejde, Landsforeningen Lænken, IOGT, Alkoholpolitisk Landsråd).