20210130-163741-A-1920x1280we
Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Gymnasielærere: Trivsel bør prioriteres resten af skoleåret

4. feb 2021, 09:09
Snart har minister afklaring om gymnasieelevernes eksamener til sommer. Lærere vil have fokus på trivsel.

Coronanedlukningen har konsekvenser for trivslen hos landets elever.

Det mærker landets gymnasielærere, og derfor bør det vigtigste formål resten af skoleåret være at tage hånd om de problemer.

Det siger Tomas Kepler, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening.

- Tiden, der er tilbage med eleverne det her skoleår, bør bruges på så godt som muligt at adressere de trivselsproblemer, som er afdækket.

- Så må andre hensyn være lidt mere sekundære. Deri ligger nok også et valg om, hvor mange eksamener der skal gennemføres, siger han.

Flere partier mener, at antallet af eksamener til sommer bør skæres ind til benet, og at læseferien må vige til fordel for undervisning.

Tomas Kepler mener, at det bør prioriteres at få så mange elever som muligt fysisk tilbage i klasseeleverne. Også hvis det er på bekostning af antallet af eksamener, som så afholdes til sommer.

Hos Danske Gymnasier mener formand Birgitte Vedersø, at antallet af eksamener skal reduceres. Man bør dog holde så mange som muligt.

- Sidste år var eleverne kede af, at de ikke havde en almindelig mundtlig eksamen i et fællesfag, som de kunne afslutte med og få huen på i den anledning, siger hun.

Sidste sommer blev hovedparten af eksaminerne på gymnasierne aflyst. Også vinterens eksamener er blevet aflyst.

Hos gymnasieeleverne vil man også have sommerens eksamener aflyst. Det siger Ingrid Kjærgaard, forkvinde for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

- Vi ser allerhest, at man beholder forsvaret af den store skriftlige opgave - srp - og aflyser flest muligt af de andre eksamen, siger hun.

- Det vil vi, fordi vi har været igennem et meget mærkeligt skoleår. Vi ved, at eleverne ikke får det sammen ud af virtuel undervisning som den fysiske.

- Derfor skal eleverne have mulighed for at få mest mulig undervisning, når de kommer tilbage, for at indhente det faglige efterslæb, mener hun.

Mandag sagde undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), at eleverne kan forvente en afklaring på sommerens eksamener inden vinterferien.

Den finder enten sted i uge syv eller otte, afhængigt af hvor man bor i landet.

/ritzau/