Guide: Tag dit barn med på arbejde

27. jul 2011
Har børnehaven lukket? Få fem gode råd til at tage barnet med på arbejde

Det er ferietid - og der er rungende tomt i børnehaven. Du har ikke tid til at passe selv  - eller har du?

Avisen.dk har bedt tre fagfolk give råd til at komme godt igennem en arbejdsdag med barnet på slæb.

1. Snak med din chef
Der er ingen regler i hverken lovgivningen eller overenskomsterne, der giver ret til at tage barnet med på arbejde. Derfor er det vigtigt at lave aftaler med sin arbejdsgiver på forhånd.

"Sig til chefen: Er det i orden, at jeg tager barnet med på arbejde? Hvis arbejdsgiveren ikke ønsker, man tager barnet med, må man forholde sig til det og overveje en hjemmedag," lyder det fra faglig chef i HK/Privat, Carlo Søndergaard.

2. Planlæg dagen hjemmefra

"Det er også et arbejde for børnene at være med. Normalt er de i børnehave, hvor de bliver underholdt. Hvordan sikrer man den underholdning i løbet af dagen uden at forstyrre kollegaerne? Det skal man overveje," siger Rikke Bregendahl Ørum.

3. Aftal med dine kollegaer
"Ring til dine kollegaer for at høre, om andre tager børn med. Hvis de gør, kan I arrangere passende aktiviteter og skiftes til at holde øje med dem." siger konsulent for familiepolitik i 3F, Peter Faarbæk.

4. Vær fleksibel
"Vær fleksibel - både i forhold til din egen arbejdssituation og til dine kollegaers. Du kan ikke være helt så meget på som normalt, når du har barn med på arbejde," siger Peter Faarbæk.

"Mærk efter, hvor meget dit eget barn kan klare. Nogle er "flinkepiger", og andre har så meget krudt i røven, at de fiser rundt på gangene og ind til kollegerne," tilføjer Rikke Bregendahl Ørum, arbejdsmiljøchef i Dansk Erhverv.

5. Sæt barnet i arbejde
"Find små roller til børnene. De kan måske være med til at pakke post eller få andre af den slags opgaver, der aktiverer dem," foreslår Rikke Bregendahl Ørum.