- Videregiv aldrig dine personlige oplysninger over telefonen, i e-mails, på sms eller på sociale medier, lyder rådet fra politiet. Foto: Tommy Kofoed/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Grov svindel: Går målrettet efter enker

26. nov 2019
Politiet advarer nu imod svindlere, der går målrettet efter sørgende enker.

Svindlere har nu taget en ny metode i brug for at narre penge ud af folk. 

Fupmagerne er nu begyndt at gå målrettet efter enker, der lige har mistet en ægtefælle. 

LÆS OGSÅ: Efterlyst dansk rapper udgiver ny single

Det får politiet til på Facebook at advare imod svindlerne.  

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Gerningsmanden ringer og udgiver sig for at være fra Skifteretten eller Borgerservice. Når en person dør, bliver vedkommende erklæret død i it-systemerne, og dennes bankkonto bliver spærret. Gerningsmanden siger derfor typisk, at der skal oprettes en konto i forbindelse med arven, hvorfor han har behov for enkens NemID," lyder det fra politiet.

En af dem, der har oplevet svindlen på egen krop er århusianske Ena. Kort efter bedemanden i midten af november på familiens vegne havde indrykket en dødsannonce i avisen, blev hun kontaktet af en mand, der præsenterede sig som værende fra skifteretten. Det fortæller hendes barnebarn Marie-Louise Jarland til Aarhus Stiftstidende.

- Min mormor fortalte, at det ordnede hendes advokat og hendes barnebarn, hvorefter han sagde, at det ikke var nok, men at han nok skulle hjælpe hende, så hvis hun gik ind til computeren, så kunne de gøre det på den måde. Hendes svar var: ”det kan jeg ikke magte nu”, men så bad han hende om at give ham koden til hendes E-boks, så skulle han nok klare det. Heldigvis har vi fået indpodet i hende, at den slags udleverer man aldrig, siger Marie-Louise Jarland til avisen.

Politiet giver på Facebook et par gode råd til, hvordan man skal gebærde sig, når nogen ringer og beder om ens personlige oplyninger.

  • Videregiv aldrig dine personlige oplysninger over telefonen, i e-mails, på sms eller på sociale medier.
  • Skifteretten, Borgerservice eller offentlige myndigheder vil aldrig ringe og bede dig om at udlevere dit NemID. Hvis du er i tvivl, så ring til hovednummeret, og spørg ind til henvendelsen.

POLITIET ADVARER: ENKER UDSÆTTES FOR FUPOPKALD I disse dage oplever politiet, at enker i forbindelse med nyligt...

Slået op af PolitiMandag den 18. november 2019