Grønkjær har stafylokokker i knæet

8. aug 2008
Jesper Grønkjærs fodboldkarriere er i fare, da der er gået stafylokokker det skadede knæ. FCK håber dog, at han er tilbage på holdet til foråret.

Jesper Grønkjærs langvarige knæskade har udviklet sig til et sandt mareridt for FCKs landsholdspiller.

Han har fået stafylokokker i knæet og risikerer nu indlæggelse og et muligt stop for karrieren, skriver flere medier i dag.

Han blev skadet under træningen i foråret. Han blev opereret første gang i maj. Siden fulgte to operationer, inden han torsdag blev opereret for fjerde gang.

- Man kan ikke udelukke, at det betyder karrierestop, men det er ikke, hvad vi tror, siger FCKs læge Frank Odgaard til onside.dk.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Frank Odgaard forklarer, at problemet er en infektion i skinnebensknoglen - en sjælden komplikation, som måske kræver, at Jesper Grønkjær skal indlægges.

- Lige nu har vi folk på Serum-instituttet, der er ved at finde ud af præcis hvad for en type bakterier, der er tale om. Måske er vi nødt til at indlægge Jesper nogen dage, da ikke al medicin kan gives i pilleform, siger lægen.

Det har hele tiden været planen, at Jesper Grønkjær vender tilbage på fodboldbanen til foråret.

faktaboks

Stafylokokker er en gruppe af bakterier, som findes på hud og slimhinder.

Gule stafylokokker er en af de mest almindelige årsager til, at der går betændelse i operationssår.

Bakterierne kan være årsag sygdomme som bylder og madforgiftning i den mindre alvorlige ende - til livstruende infektioner som betændelse i hjertet eller knoglerne.

Kilde: Netdoktor.dk