Godt jeg ikke blev jordemoder

2. dec 2009
Avisen.dks Kalenderquiz: Gæt en kendt danskers jobdrømme og vind 3.000 kroner: Her er det entertaineren Anders Lund Madsen, der startede med at læse jura.

"Jeg har ingen alternativer til det, jeg laver. Det ved jeg, for jeg har prøvet så meget andet inden. Jeg har søgt ind arkitektskolen, på psykologi, på jordemoder-studiet, som skuespiller, på jura, kommunikation og på medicin. Jeg nåede også at læse naturvidenskabelig basisuddannelse i to år. Så kom der eksamen. Jeg nåede heldigvis at gå ud inden." siger journalisten og entertaineren Anders Lund Madsen.

"Jeg søgte ind på jordemoder-uddannelsen, fordi det var det, der var sværest at komme ind på, så jeg troede, det ville være rigtigt sjovt. Man skulle have 10.4 i gennemsnit (efter den gamle skala, red.) for at komme ind."

"Det havde jeg overhovedet ikke, og det er eddermane heldigt, jeg ikke blev det. Jeg er glad for, at der ikke er en hel generation, der har fået mig at se som det første, når de kom ud."

"Jeg havde 9.2 i snit, og det var lige nok til at komme ind på jura. Det læste jeg i et halvt år, og sad ved siden af Lars Løkke. Jeg havde ikke købt nogen bøger, for jeg var ikke helt sikker på, at jura lige var mig, så jeg fik lov at kigge i Lars Løkkes. Men det var altså ikke nok."

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

 

Om kalenderquiz
  • Hver dag i december fortæller en kendt dansker, hvad de ville have været, hvis de havde valgt en anden karrierevej.
  • Gæt svaret for personen i morgen.
  • Hvert rigtigt svar giver et lod i konkurrencen.
  • Vinderen kan fylde indkøbskurven i hele januar med et gavekort på 3.000 kroner til en dagligvareforretning.