Godsejerfrue før retssag: En kniv i ryggen

30. okt 2009
Der er langt mellem holdningerne i Isabel Lagangs sag mod Stampenborg Gods. Godsejerfruen er rystet og ulykkelig over sagen.

Marianne Stampe Holst fra Stampenborg Gods er rystet over Isabel Lagangs beskyldninger om snyd og udnyttelse. Beskyldninger, som nu har ført til, at den sydsjællandske godsejerfrue skal en tur i retten.

”Jeg føler det som om, jeg har fået en kniv i ryggen,” siger hun.

Ifølge godsejerfruen blev Isabel Lagang betragtet som et medlem af familien. Hun fik blandt andet betalt ferier til udlandet, køretimer og en scooter til fri afbenyttelse.

Ulykkelig godsejerfrue

”Vi har gjort så meget for Isabel, og hun har aldrig skullet bruge en krone på noget,” fortæller Marianne Stampe Holst.

Hun forklarer, at hun er meget ulykkelig over sagen og derfor ikke ønsker at svare på konkrete spørgsmål om den. I stedet henviser hun til sin advokat Søren Aagaard.

”Sagen kører ved domstolen, og vi mener ikke, at Isabel Lagang har dokumenteret en eneste af sine påstande. Jeg har fuld tillid til, at vi vinder sagen,” siger han til Avisen.dk

Luksuslejlighed

Søren Aagaard understreger, at de otte tusinde kroner, som Isabel Lagang har betalt for logi, er helt efter bogen.

”Hun havde rådighed over en stor nyistandsat lejlighed på 110 kvadratmeter på godset,” fortæller han.

På spørgsmålet, om der var en mundtlig aftale om husleje mellem Isabel Lagang og Stampenborg Gods, svarer han:

”Ja, selvfølgelig, og hun har på intet tidspunkt kommenteret, at hun blev trukket i lønnen for huslejen.”

Han er faktisk helt uforstående over for, at Isabel Lagang overhovedet kan have troet, at hun ikke skulle betale for at bo på godset.

”Hvis hun mente, hun havde fri kost og logi på Stampenborg, skulle hun jo have selvangivet det og betalt skat af det. Det har vi forgæves forsøgt at få hendes advokat til at dokumentere, at hun har gjort,” siger Søren Aagaard.

Han vil ikke forholde sig til, om man kan forvente, at en ung filippiner skal kende de danske forhold om husleje og skat.

”Det er jo rene spekulationer, og det bruger jeg ikke min tid på. Jeg holder mig til det, der kan bevises i retten,” siger han

Intet valg

Isabel Lagangs advokat, Peter Breum, har en helt anden opfattelse af den sag.

”Hvor mange danske unge på 20 år kender til skattereglerne for fri kost og logi? Det gjorde Isabel Lagang naturligvis heller ikke, men det væsentligste er jo, at hun ikke selv har valgt, at hun vil bo i den store lejlighed og betale den høje husleje,” forklarer han.

Han mener det er helt åbenlyst, at Isabel ikke selv har kunnet vælge om hun ville betale eller ej.

” Man må jo spørge sig selv, hvor mange der vil bruge 8000 kroner på en bolig, hvis de får udbetalt 12.000 om måneden,” udtaler han.