Godsejer Anne Sophie Gamborg (th) ses her sammen med Ellen Trane Nørby (V), da den daværende sundhedsminister besøgte Møllerup Gods i august 2017. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (arkiv)

Godsejere scorer kassen på cannabis

23. sep 2019
Folkene bag godset Møllerup på Djursland scorede på bare et år en kvart milliard kroner på cannabis-aktier.

Det er ikke hver dag, at man kan realisere sine aktier og få seksdoblet investeringen. Og slet ikke bare et år efter man erhvervede aktierne.

LÆS OGSÅ: Rejsegigant går konkurs: 600.000 rejsende strandet

Men det var præcis, hvad der skete for godsejerparret Anne Sophie og Stig Gamborg, Møllerup Gods på Djursland, og direktør Lars Allan Thomassen.

Et år efter de havde investeret i verdens største producent af medicinsk cannabis, canadiske Canopy Growth, eksploderede aktien. Og for godt et år siden solgte de aktierne og kunne score en gevinst på over 250.000 millioner kroner, skriver Børsen.

- Vi havde set det her komme, men at det blev så mange gange pengene igen, det havde vi ikke regnet med, siger Stig Gamborg til avisen.

Der blev investeret 33 millioner kroner til kurs 9 i august 2017, og der blev solgt til kurs 68. Kursen steg på en enkelt dag med over 30 procent.

Det skete da en af verdens største alkoholproducenter, Constellation Brands, for fire milliarder dollar købte knap 40 procent af Canopy Growth.

Cannabis fylder i det taget meget i forretningn Møllerup Gods. Godsets produktion blev for et par år siden lagt om til dyrkning og produktion af hampplanter. Også her går det godt.

- Vi mærker stor interesse, så det går som planlagt. Der er den fremdrift at spore, som vi har forventet, fortæller Stig Gamborg til Børsen.

LÆS OGSÅ: Mand død efter arbejds­ulykke med palleløfter