Gnomen, orken og barbaren strøg til tops

10. mar 2010
Onlinerollespil gør brugere bedre til at kommunikere og til at løfte i flok, konkluderer Boligastifter efter et langt, virtuelt liv i onlinespillenes verden.

For ti år siden var deres guild – Raging Fury – blandt verdens mest avancerede grupper i online-spillet 'Everquest' - forløberen til 'World of Warcraft'. I dag står de tre computerspillere bag Danmarks mest besøgte boligportal, Boliga.

"Gennem onlinerollespil bliver man god til at lægge strategi. Når man skal på raid, gennemtænker man, hvad der skal til for at nå målet: Vi skal bruge en kriger, der kan slå på fjenderne, en der kan heale de andre undervejs og så videre. Hvis jeg i dag skal afsætte mit produkt, skal jeg bruge nogle programmører, nogle sælgere, en dygtig marketingperson. Der er store ligheder i virkelighedens verden - det hedder bare noget andet," siger en af de tre, Ricco Zuschlag.

Fra han var først i 20’erne og fem-seks år frem, tilbragte han omkring otte timer om dagen som barbaren Rocco i "World of Warcraft".

Sammen med Bo Blangstrup, også kendt som orken Timmok, og Tim Jensen, der er gnomen Taxa, udgør de i dag tre ud af de fire partnere bag Boliga. Tidligere var de ledere af et guild, en sammenslutning af 200 spillere hovedsageligt fra Europa.

Ricco Zuschlag er sikker på, at man udvikler sine lederevner i onlinerollespillene.

"Man kan stort set ikke gøre noget alene i onlinespillene, så man lærer at løfte i flok og bliver bedre til at kommunikere, især digitalt," forklarer Ricco Zuschlag.

Nogle ting er dog ikke de samme:

"Den største forskel på at være leder i »World of Warcraft« og i virkelighedens verden er økonomien. Der skal jo ikke betales husleje og løn derinde ..."