Glade kærestepar får penge tilbage

20. feb 2014, 16:30
Mariagerfjord Kommune har i strid med loven smækket kassen i for kærestepar på kontanthjælp og penge på kontoen. Nu ændrer kommunen mening

Fem-ti kærestepar i Mariagerfjord Kommune kan se frem til lidt flere penge på kontoen i år.

Kommunen har nemlig måttet ringe rundt til dem og fortælle, at det var i strid med loven, da kommunen stoppede kontanthjælpen.

Som Avisen.dk skrev i tirsdags, har der været kaos i kommunerne om reglerne for, hvor meget kærestepar må have på kontoen, før den ene af dem mister retten til at få kontanthjælp.

Mariagerfjord var en af de kommuner, der skråsikkert skrev på sin hjemmeside, at fra 1. januar 2014 var der ingen hjælp at hente, hvis parret til sammen havde over 20.000 kroner.

Bagefter var kommunen og de fem omkringliggende kommuner kommet i tvivl. Efter at have fået svar fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, er både teksten på hjemmesiden og afgørelserne ændret.

Ny afgørelse på vej

Det betyder, at samlevende kontanthjælpsmodtagere med over 20.000 kroner kan få halv kontanthjælp, mens overgangordningen kører i 2014. Også i Mariagerfjord Kommune.

”Derfor går vi selvfølgelig i gang med at få identificeret de borgere, hvor vi har truffet en forkert afgørelse. Vi vil allerede i dag kontakte dem telefonisk og give besked om, at vi vil se på deres sag på ny og at de vil få en ny afgørelse," siger fagchef for Arbejdsmarked i Mariagerfjord Kommune, Michael Tidemand på kommunens hjemmeside.