20201201_112905
- Jeg synes ikke, der er stor forskel på, om mødet foregår fysisk eller over telefonen. Kvaliteten er den samme, fortæller 49-årige Gitte Kokholm, der har været ledig siden 1. maj, Foto: Privat

Ledige ønsker telefonmøder: Gitte sparer 4 timer og 200 kroner

2. dec 2020, 06:00
Et stort antal ledige ønsker, at muligheden for at holde telefon- og onlinemøder skal fortsætte efter coronakrisen. En af dem er Gitte Kokholm, der sparer både tid og penge på ikke at skulle møde op i sin a-kasse

Fire timer sparer Gitte Kokholm på at holde sine møder med sin a-kasse via telefonen.

Hun bor i Skive og hendes a-kasse, CA karrierepartner og a-kasse, ligger i Aarhus. Det er en afstand på cirka 100 km, men med gåafstanden fra parkeringspladsen til a-kassen betyder det, at Gitte Kokholm tager fra sit hjem to timer før, hun skal være til et møde. 

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Faglærte arbejdspladser forsvinder (også)

- En rådighedssamtale skal opfylde nogle meget specifikke lovkrav. Jobkonsulenten skal læse om dine jobansøgninger er ok, og så får man lidt sparring og fortæller, hvordan det går med at være ledig. Jeg synes ikke, der er stor forskel på, om mødet foregår fysisk eller over telefonen. Kvaliteten er den samme, fortæller Gitte Kokholm.

Hun har været ledig siden 1. maj, hvor hun kom fra et job i Danterm. Her var hun ansat i marketingsafdelingen med ansvar for messer.

Gitte Kokholms oplevelse er ikke enestående. En ny undersøgelse blandt 957 ledige, som CA Karrierepartner og a-kasse har foretaget i november 2020, viser, at 74 procent af de ledige helst vil deltage i telefon- eller videomøder, mens kun 20 procent foretrækker at komme til de personlige samtaler i a-kassen.

Det er fleksibiliteten, jeg sætter pris på, hvor jeg selv kan vælge, om jeg ønsker et fysisk møde eller et telefonmøde
Gitte Kokholm, jobsøgende

Normalt er det et lovkrav, at samtalerne i a-kasse og jobcentre foregår fysisk. Men under coronakrisen har det været muligt at holde samtalerne via telefon eller video for at minimere smitte med coronavirus. Den mulighed forsvinder ved udgangen af 2020.

Gitte Kokholm har deltaget i to-tre rådighedssamtaler, mens hun har været ledig. Hun vil gerne fortsætte med video- og telefonkontakt til a-kassen.

- Det er fleksibiliteten, jeg sætter pris på, hvor jeg selv kan vælge, om jeg ønsker et fysisk møde eller et telefonmøde. Jeg kunne sagtens forestille mig et scenarie, hvor jeg havde brug for en mere personlig samtale med en jobkonsulent, så jeg ønsker ikke, at den mulighed skal fjernes, siger 49-årige Gitte Kokholm.

Hun sparer fire timer på et møde, der ifølge Gitte Kokholm normalt tager 30-40 minutter. Hun sparer også penge på, at hun ikke skal møde op i sin a-kasse:

LÆS OGSÅ: Ledige vil fortsætte med telefon- og onlinemøder  

- Det koster mig 200 kroner i benzin og i parkeringsafgift, hver gang jeg skal til møde i a-kassen. Det er også en slags penge, når man er på dagpenge, siger Gitte Kokholm.

De møder, som Gitte Kokholm har deltaget i, har alle været via telefonen, men hun kunne sagtens forestille sig at holde møderne online i stedet for.