De ansatte hos installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen i Aalborg ville ikke finde sig i, at deres tillidsmand blev fyret den 30. august. Derfor gik 30 ansatte, hovedsagligt VVS’ere, i overenskomststridig arbejdsnedlæggelser fra tirsdag i sidste uge og frem til i går, mandag. I dag - tirdag - genoptog de deres arbejde.

LÆS OGSÅ: Særlig gruppe skjuler oplsyninger i deres jobansøgning

Det sker efter, at Blik- og Rørarbejderforbundet, som er det forbund, der repræsenterer de ansatte, i går opfodrede til, at man genoptog arbejdet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

- Man er jo aldrig tilfreds, når en tillidsmand er blevet fyret. Men de er startet med at arbejde igen, fortæller næstformand hos Blik- og Rørarbejderforbundet, Stig Søllested til A4 Nu.

I går havde de forskellige parter et organisationsmøde omkring den fyrede tillidsmand:

- Tillidsmanden kommer ikke til at genoptage sit arbejde, men han har fået tilbudt en erstatning, siger Stig Søllested.

Almindeligt arbejde

Årsagen til fyringen af tillidsmanden, der havde været ansat i virksomheden i et år og fire måneder, er ifølge Blik- og Rørarbejderforbundet manglende kompetencer. Det undrer man sig over hos forbundet:

- Det, der undrede os, var, at han var blevet fyret på baggrund af manglende kvalifikationer. Det er jo helt almindeligt arbejde, som han har varetaget, og hvor han oven i købet har haft en oplæringsperiode.

Kemp & Lauritzen vil ikke udtale sig, da der er tale om en personsag, fortæller Karen Thure, der er presse- og marketingschef. Hun henviser til deres repræsentant hos Tekniq Arbejdsgiverne.

- Sagen er blevet behandlet fuldstændig som spillereglerne siger, at den skal. På mødet er man blevet enige om en løsning, som alle har skrevet under på, og alle er tilfredse med, fortæller Tina Lind-Larsen, overenskomstchef og advokat hos Tekniq Arbejdsgiverne.

LÆS OGSÅ: Postbud smed breve i skraldespanden

Hun vil ikke ind på, hvorfor der er blevet givet erstatning.

Kemp & Lauritzen har ifølge deres hjemmeside 2.000 ansatte. De tilbyder alle former for tekniske løsninger inden for el, VVS, ventilation og køl.