IKEA åbner deres varehus i Gentofte mandag formiddag. Bemærk, at billedet er taget med et teleobjektiv og afstanden mellem personer på billedet kan opfattes mindre en den reelt er. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Gigant åbner i Danmark: - Kan ende katastrofalt

27. apr, 15:05
IKEA har mandag formiddag gennemført en genåbning af sine fem varehuse i Danmark.

IKEA gennemførte mandag formiddag en genåbning af sine fem varehuse i Danmark.

LÆS OGSÅ: Landsdækkende kæde går konkurs

Den svenske møbelgigants butikker har været lukket på grund af coronavirus, og noget tyder på, at danskerne har savnet muligheden for at købe ind i de store varehuse.

På billeder fra IKEA's butik i Taastrup kan man se, hvordan kunder stod i kø til at komme ind i butikken. IKEA har valgt at slå dørene op på eget initiativ – og på trods af, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) har opfordret landets virksomheder til at vente med at åbne, før der fra politisk side bliver meldt nyt ud. 

Henrik Byager er ekspert i kommunikation og branding, og han siger til B.T., at IKEA med sin genåbning løber en kalkuleret risiko.

- Hvis vi om to uger pludselig kan konkludere, at der er Ikea-ansatte, som har smittet kunderne, så er der tale om en katastrofe. Så har man gamblet, så har man tabt, og så vil man blive slagtet, siger kommunikationseksperten til avisen.

Han kalder IKEA for ”en meget velovervejet forretning” - og derfor mener han, at den svenske kæde har gjort sig umage i forbindelse med genåbningen. Det gælder både i tolkningen af jura og troen på, at man hos IKEA kan styre situationen omkring de shoppelystne kunder, så virksomheden ikke bidrager til yderligere coronasmitte.

Fra IKEA lyder meldingen, at man ikke har ”modtaget noget konkret påbud fra myndighederne om, at vi ikke må åbne”.

- Til gengæld har vi brugt rigtig meget energi i de seks uger på at være super skarpe på at implementere alle de anvisninger, sundhedsmyndighederne giver, for at man kan holde åbent, siger Christian Mouroux Pedersen, der er kommunikationsansvarlig for IKEA Danmark, til nyhedsbureauet Ritzau.