Retten i Aarhus. Arkivfoto. Foto: Henning Bagger / BAG / Ritzau Scanpix

Gift mand gjorde ung kvinde gravid: Hyrede tæskehold med ét mål for øje

17. aug 2019
Den 21-årige kvinde blev overfaldet i skov, da hun ikke ønskede at abortere.

Otte personer er ved Retten i Aarhus på anklagebænken i en omfattende sag om rå vold mod en gravid kvinde.

LÆS OGSÅ: 60 risikerer at blive fyret: "Det er helt uhørt"

Århus Stiftstidende skriver, at de otte personer - seks kvinder og to brødre på 20 og 26 år - kræves idømt fængselsstraf.

De otte er sigtede for at have spillet hver deres aktive rolle i et overfald på en 21-årig kvinde, der forinden var blevet gjort gravid af den ældste af de to brødre. Han var gift og frygtede, at ægteskabet ville blive ødelagt, hvis den 21-årige kvinde valgte at få barnet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Han truede hende til at få fjernet det otte uger gamle foster, men hun ville ikke abortere. Lokalavisen Århus skriver, at han derfor tog kontakt en 25-årig kvinde – hendes opgave var at finde et hold af personer, der ville udføre et overfald på den gravide kvinde.

- Min hensigt var at skræmme hende, så hun ville få en frivillig abort, forklarede den 25-årige kvinde på førstedagen for retssagen.

Det lykkedes den 25-årige kvinde at samle tre veninder til at udføre overfaldet, og en aften i begyndelsen af maj kørte en bil med de fire kvinder ud til Skjoldhøjkollegiet i Brabrand i den vestlige del af Aarhus.

Her lykkedes dem dem at finde frem til den gravide kvinde, som de lokkede med ud til et skovområde, hvor de sprayede hende i ansigtet med peberspray og begyndte at slå på hendes ansigt og mave.

Overfaldet stoppede først, da en af kvinderne fik besked på, at nu var det nok. Gruppen af kvinder løb tilbage til bilen, hvor den ene tiltalte mand sad og ventede med en kammerat. 

Fire af de tiltalte nægter sig skyldige i sagen, mens fire andre erkender dele af anklagerne.

Retssagen fortsætter i næste uge.