- Men jeg var ked af, at der i starten var nogle mennesker, der syntes, at jeg var dels alkoholiker og dels dement. Det er selvfølgelig meget at få at vide, siger Ghita Nørby. Akrivfoto. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Ghita Nørby blev kaldt for dement: - Jeg blev meget ked af det

8. feb 2020, 11:46
Det meget omtalte interview med hedengange Radio24Syv var opppe at vende, da Ghita Nørby besøgte "Meyerheim og stjernerne".

Den nu 85-årige skuespiller Ghita Nørby fortalte forleden i talkshowet "Meyerheim og stjernerne", at det ramte hende hårdt, da hun efter det famøse og meget omtalte interview med hedengange Radio24Syv blev kaldt for "alkoholiseret" og "dement".

LÆS OGSÅ: Gigant-kæde kommer til Danmark: Her åbner den første butik i dag

– Jeg blev meget ked af det. Det må jeg indrømme. Jeg blev ked af mig selv. Det havde jeg ikke behøvet.

- Men jeg var ked af, at der i starten var nogle mennesker, der syntes, at jeg var dels alkoholiker og dels dement. Det er selvfølgelig meget at få at vide, sagde Ghita Nørby ifølge Her og Nu.

Det var blandt andre Henrik Palle, Politiken, og den tidligere Venstre-minister Birthe Rønn Hornbæk der satte spørgsmålstegn ved om Ghita Nørby var ved sine fulde fem.

Birthe Rønn Hornbæk skrev blandt andet i Jyllands-Posten, at Ghita Nørby fremstod "alkoholiseret" og "dement", mens Henrik Palle skrev: "Man griber sig i at tænke, om Madame Nørby monstro netop har fået omlagt sin medicinering eller helt banalt er i et tidligt stadie af demens".

LÆS OGSÅ: Mand sætter ild sin ven: - En meget forfærdelig historie

Ghita Nørby tilføjede i interviewet med Michael Meyerheim, at hun ikke er bange for at skulle please nogen.

- Og så er jeg ikke en person, der holder min kæft.

Ghita Nørby: Hun ville ødelægge mig

Det er et år siden, at journalisten Iben Maria Zeuthen og Ghita Nørby gik fuldstændig fejl af hinanden, og Ghita Nørby for åben mikrofon kaldte Iben Maria Zeuthen for "dybt åndssvag", "overfladisk" og "sindssyg".

Ghita Nørby sagde i april, at hun ikke var tryg ved den situation, hun var havnet i.

- Det var mærkeligt at sidde og kigge ind i en bevidsthed, hvis eneste ønske var at manipulere og ødelægge mig. Det gjorde et stort indtryk på mig, at det sådan var planlagt.

- At jeg ligefrem skulle sidde overfor en, der havde viljen til at ødelægge mig. Det har jeg aldrig været ude for før, sagde Ghita Nørby til Sjællandske.

Den daværende programchef hos Radio24syv Mads Brügger afviste, at der skulle have været en plan om at manipulere og ødelægge Ghita Nørby.

Han sagde i april til Sjællandske, at Radio24Syv var taget ud for at lave et portrætinterview med Ghita Nørby.

- Mere er der ikke at sige om det, sagde Mads Brügger.

LÆS OGSÅ: TV 2-legende medicinerede sig selv med sprut