Byrådspolitikerne i Horsens vil sikre, at boligområdet Sønderbro ikke ryger på statens ghettoliste. Foto: Google Street View

Forbudt at flytte til boligområde på kontanthjælp

28. jan 2020, 16:49
Byrådspolitikerne i Horsens vil bruge skattekroner til at betale for tomme lejligheder for, at holde bestemte borgere ude af boligområde.

Borgere, som i mindst seks måneder har modtaget integrationsydelse, uddannelseshjælp eller kontanthjælp, nægtes nu adgang til at få bolig i et bestemt område i Horsens.

LÆS OGSÅ: 47.000 HK'ere skal have ny formand: Her er de to kandidater

Det fortæller Horsens Folkeblad, som kan notere at kun Enhedslisten stod uden for, da byrådet vedtog et forslag, som skal forebygge at kommunen får et nyt ghettoområde.

Det er det såkaldt udsatte boligområde Sønderbro, som politikerne vil sikre ikke ryger på statens ghettoliste (se listen herunder).

I dag har Horsens kun boligomårdet Sundparken i Østbyen på ghettolisten, men Sønderbro kan rent teknisk blive til en ghetto, hvis for eksempel flere af beboerne falder ud af arbejdsmarkedet, eller der flytter nogle ind uden arbejde eller uddannelse.

Det blev også vedtaget at kommunen vil bruge skattekroner på, at betale for tomme lejligheder. Boliger må også stå tomme i op til et år, hvis der ikke er de rette lejere på listen. Samtidig vil familier, hvor alle over 18 år er i arbejde, komme foran i køen til en lejlighed, skriver Horsens Folkeblad.

LÆS OGSÅ: Kan særlig metode finde Emilie Mengs morder? Sådan knækker hollandsk politi kolde drabsager

FAKTA: Sådan kommer boligområder på ghettolisten

Ved et ghettoområde forstås et alment boligområde med mindst 1.000 beboere, hvor andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger 50 pct., og hvor mindst to af følgende fire kriterier er opfyldt:

Andelen af beboere i alderen 18-64 år, der er uden tilknytning til arbejdsmarked eller uddannelse, overstiger 40 pct. opgjort som gennemsnittet over de seneste 2 år.
Andelen af beboere dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer udgør mindst 3 gange landsgennemsnittet opgjort som gennemsnit over de seneste 2 år.
Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grunduddannelse, overstiger 60 pct. af samtlige beboere i samme aldersgruppe.
Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år i området (eksklusive uddannelsessøgende) er mindre end 55 pct. af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.

Kilder: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

FAKTA: Disse områder er på den såkaldte ghettoliste 2019

* Lundtoftegade København.

* Aldersrogade København.

* Mjølnerparken København.

* Tingbjerg/Utterslevhuse København.

* Bispeparken København.

* Hørgården København.

* Tåstrupgård Høje-Taastrup.

* Gadehavegård Høje-Taastrup.

* Nøjsomhed/Sydvej Helsingør.

* Karlemoseparken Køge. Ny.

* Agervang Holbæk.

* Ringparken, Slagelse Slagelse.

* Motalavej Slagelse.

* Lindholm Guldborgsund.

* Solbakken mv Odense.

* Korsløkkeparken Øst Odense.

* Vollsmose Odense.

* Nørager/Søstjernevej m.fl Sønderborg.

* Stengårdsvej Esbjerg.

* Korskærparken Fredericia. Ny.

* Sundparken Horsens.

* Munkebo Kolding.

* Skovvejen/Skovparken Kolding.

* Finlandsparken Vejle.

* Resedavej/Nørrevang II Silkeborg.

* Bispehaven Aarhus.

* Skovgårdsparken Aarhus.

* Gellerupparken/Toveshøj Aarhus.

Kilder: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen base, Ritzau