Gem brødet til aftensmaden og tab dig

16. nov 2012, 10:50
Overvejer du en lækker grovbolle eller pastasalat til frokost, så overvej også om du trænger til at tabe dig.

Gem brødet til aftensmaden og tab dig

Kulhydrater skal nemlig spises om aftenen viser en ny undersøgelse, hvor fede israelske politifolk gennem et halvt år har afprøvet en kur, hvor de kun spiste kulhydrater om aftenen.

Kosten påvirker udskillelsen af hormoner, der er ansvarlige for sult og mæthed, samt hormoner, der sættes i forbindelse med metabolisk syndrom. Det kan derfor også på lang sigt hjælpe patienter med diabetes og hjertejar-sygdomme at reducere indtaget af kulhydrater i dagtimerne.

Den israelske undersøgelse delte 78 fede politifolk med en BMI over 30 op i to grupper, hvor den ene hovedsageligt spiste kulhydrater til aftensmad, mens den anden blev sat på en diæt, hvor de kunne spise kulhydrater i løbet af dagen, men alligevel ville tabe sig.

Læs også: Rødvinsstof kan reducere sultfornemmelsen

Forskerne indsamlede blodprøver på dag 0, 7, 90, og 180 og bad deltagerne angive en sultscore hver 4 time mellem klokken 8 om morgenen og 8 om aftenen.

Da forskerne undersøgte effekten af de to diæter på udskillelsen af tre hormoner, leptin, ghrelin og adiponectin, konstaterede de at diæten med kulhydrater om aftenen ændrede deres niveauer i blodet væsentligt.

Undersøgelse viste at diæten gjorde politimændende mindre sultne og medførte lavere vægt, mindre mavefedt og kropsfedt, lavere blodsukker og fedt i blodet sammenlignet med kontrolgruppen.

Læs hele artiklen her på klogkost.dk