(Arkivfoto) Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix

Gasgrill tilbagekaldes: Kan være farlig

31. jul 2020, 10:45
En gasgrill af mærket O-Grill tilbagekaldes nu af Sikkerhedsstyrelsen. Den lever ikke op til danske krav og kan være farlig.

Har du købt en grill af mærket O-Grill i Silvan eller Bauhaus, så bør du aflevere den tilbage til en af butikkerne igen.

Gasgrillen er nemlig ikke lovlig og lever ikke op til danske krav. Det advarer Sikkerhedsstyrelsen om i en pressemeddelelse.

- Apparatet er ikke lovligt at markedsføre i Danmark fordi importøren ikke har kunnet fremvise dokumentation i form af overensstemmelseserklæring og overensstemmelsesvurdering for produktet, der det i advarslen.

Her uddyber Sikkerhedsstyrelsen med følgende:

- Samtidig mangler der en række lovpligtige danske påskrifter på apparatet, ligesom det ikke lever op til kravene om advarselsmærkning, og anvisninger på dansk. Slutteligt er apparatet ikke mærket med en række oplysninger, der er afgørende for en korrekt og sikker brug af apparatet, herunder eksempelvis hvilken gastype og hvilket gastryk apparatet anvendes med.

Sikkerhedsstyrelsen skriver som konkluderende begrundelse for tilbagekaldelsen følgende:

- Sikkerhedsstyrelsen har tilbagekaldt apparatet fra forbrugerne på grund af den manglende overensstemmelsesvurdering, overensstemmelseserklæring sammenholdt med, at forbrugeren kan placeres i en farlig situation ved brug af apparatet, fordi der ikke er korrekt mærkning og instruktioner for brugen af apparatet.