Garantifond erkender fejl i Vognhjulssag

15. dec 2009
Kvinderne fra Vognhjulet måtte vente ekstra, fordi myndighed ikke rørte en finger. Kundechef indrømmer, at det er gået langsomt.

Kundechef i Lønmodtagernes Garantifond Mogens Højland indrømmer, at de har været langsomme. Der skulle gå to og et halvt år, hvor garantifonden og 3F diskuterede, hvem der skulle betale regningen efter Vognhjulejerens konkurs.

Senest har kvinderne ventet siden august for at få de sidste penge. Men først da Avisen.dk ringer og spørger om sagen, sker der noget. Pludselig er pengene på vej.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Hvorfor har det taget tre måneder at udbetale de sidste penge?

"Fordi, vi har haft så travlt, at vi har prioriteret i vores sager. Og vi har ikke haft indtryk af, at de her personer står og mangler pengene, da de har ventet siden 2007."

"Vi har et mål om at udbetale inden fire uger, og det er ikke sket her, og det beklager jeg," siger Mogens Højland.

Hvorfor skal der gå et halvt år fra fagforeningen beder om et møde, til de får det i januar 08?

"Det kan jeg godt se, at det virker lang tid. Men forklaringen er, at der har været en diskussion og en brevveksling om kravene i sagen i denne periode."

Synes du, det er godt nok, at der skal gå så lang tid?

"Det er svært at svare på. Det lyder ikke godt nok, men der kan være noget, der forklarer det. At man har diskuteret kravene i den mellemliggende periode."

Er det normalt, at det tager to år at udbetale pengene?

"Det er ikke normalt, at sager trækker så langt ud hos os. Det er en sag, der er gået i hårdknude, fordi der er mange interessenter i sagen. Det er helt usædvanligt, at sagerne trækker så langt ud. Det er ikke den slags sager, vi samler på."

"Vognhjulspigerne"

De ansatte på cafeteriaet Vognhjulet i Padborg fik to millioner kroner efter at være blevet snydt og chikaneret af deres chef.

I de næste fem dage fortæller Avisen.dk om dramaet på truckercafeteriaet ved grænsen og afslører, hvordan fagforeningen og Arbejdstilsynet svigtede "Vognhjulspigerne".