Det er ikke alle valgplakater, der finder vej tilbage til kandidaten efter et valg. Her et eksempel på en plakat fra den igangværende valgkampagne til Europa-Parlamentsvalget. Det er statsminister Lars Løkke Rasmussen søn, Bergur, som er faldet ned fra en lygtepæl. Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Gamle Venstre-plakater flyder i naturen: "Det er håbløst"

24. maj 2019, 18:10
Søren P. Østergaard anede ikke, at flere af hans valgplakater siden efteråret 2017 har ligget og flydt i naturen.

Siden kommunalvalget i efteråret 2017 har valgplakater flydt i naturen langs banelegemet på jernbanestrækningen Lille Nord i Hillerød i Nordsjælland.

LÆS OGSÅ: Pia K. om Rasmus Paludan: "Alt dit bullshit gider vi ikke"

Det er miljøteknologistuderende Anne Højbjerg, som fortæller Ekstra Bladet, at hun forgæves har forsøgt at råbe Venstre op. Det er nemlig Venstre-politikeren Søren P. Østergaards ansigt, som er på plakaterne.

Anne Højbjerg fortæller, at der lå flere end ti af Søren P. Østergaards valgplakter og flød, da hun i foråret sidste år henvendte sig til Venstre første gang.

Venstre er aldrig vendt tilbage på hendes henvendelse, og hun ved ikke, hvem der har efterladt plakaterne.

- Men det faktum, at Venstre ikke svarer eller tager ansvaret for, at deres eget materiale ligger og flyder i naturen, efter jeg har gjort dem opmærksom på det, synes jeg er håbløst, siger hun til Ekstra Bladet.

Søren P. Østergaard blev ved valget i 2017 valgt ind i Hillerød Byråd og siger nu til avisen, at han ikke var klar over, at hans plakater lå og flød i naturen.

- Jeg har ikke hørt om det før. Men jeg er da glad for, I kontakter mig, siger han og opfordrer Anne Højbjerg til at tage kontakt til ham, så han kan tage ud og få ryddet op.

Hos Venstres Landsorganisation beklager man overfor Ekstra Bladet, at Anne Højbjergs henvendelse ikke er kommet videre i systemet.