Gamle iværksættere skubber pensionister i job

25. jul 2011
Seniorer, der har forladt arbejdsmarkedet finder små jobs til hinanden på nettet.

Slut med at føle sig nyttesløs, gammel og stiv. I Vejle fik et par aldrende iværksættere i efteråret øjnene op for, at pensionister er guld værd for virksomheder.

Derfor startede de hjemmesiden www.senioriarbejde.dk, som formidler små jobs mellem pensionister og virksomheder.

Det er jobs med så få timer, at ingen andre gider have dem. Det kan være et job som portner ved et varehus, chaufførhjælp eller rengøring et par timer i ny og næ.

"Som senior bliver man nærmest spedalsk blacklistet, hvis man søger et job på de gængse jobportaler. Der manglede noget for pensionister, for der er mange, som stadig gerne vil arbejde lidt" siger 65-årige Torben Pedersen, som er medadministrator af hjemmesiden.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Tidligere arbejdede han med salg og marketing, men nu har han kastet sin kærlighed på seniorhjemmesiden, som i øjeblikket oplever tilgang.

"Der er et kæmpe potentiale i det her. Der findes så mange virksomheder og pensionister, som man kan knytte til hinanden," siger Torben Pedersen.

Han oplever da også, at pensionisterne er glade for at gøre nytte. Og at firmaerne er glade for, at de kan få dækket det behov for hjælp, som ingen andre ellers ville dække.

Et af de firmaer, der har benyttet sig af hjemmesiden, er Skærup Zoo, der ligger ved Børkop nær Vejle.

Her ledte ejer Karina Schou med lys og lygte efter en rengøringshjælp et par timer i weekenden og helligdage, men det var ikke let.

"Det var så svært at finde nogen, der gad arbejde så lidt. Derfor prøvede vi at annoncere efter en pensionist, og det fungerer så godt," siger hun.

www.senioriarbejde.dk oplyser, at pensionister kan arbejde og tjene op til 30.000 om året, uden ens folkepension bliver berørt.