20200909152918343_1000
Til private arrangementer som eksempelvis konfirmationer bør gæsterne holde en meters afstand, anbefaler Sundhedsstyrelsen. (Arkivfoto) Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Nye anbefalinger for private fester

9. sep 2020, 15:37
Private festarrangører bør have fokus på afstand mellem gæsterne, skriver Sundhedsstyrelsen i anbefaling.

På grund af stigende smitte med coronavirus er det især vigtigt for arrangører af private fester at forsøge at undgå smittespredning.

Derfor er der en række anbefalinger og gode råd, som arrangørerne kan have gavn af at følge. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Blandt andet anbefaler Sundhedsstyrelsen, at alle gæster kan holde en meters afstand til hinanden. For personer i øget risiko anbefales der to meters afstand.

Det anbefales også, at hver deltager skal kunne have fire kvadratmeter for sig selv. Det vil sige et område på to gange to meter.

Ifølge Bolette Søborg, der er overlæge i Sundhedsstyrelsen, gør god plads det lettere at holde afstand.

Hun mener desuden, at man som vært bør begrænse antallet af gæster, som man inviterer.

- Afstand er det helt afgørende i forhold til at beskytte hinanden mod smitte, siger Bolette Søborg i pressemeddelelsen.

Hvis en gæst bliver smittet til et arrangement, er det ifølge Sundhedsstyrelsen vigtigt, at de andre deltagere bliver gjort opmærksom på det.

Derfor bør man som arrangør eller vært sikre sig, at man har kontaktoplysninger på alle deltagere, så man kan kontakte dem eller hjælpe myndighederne med efterfølgende kontaktopsporing.

De opdaterede anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen følger, efter at antallet af smittetilfælde på det seneste har været stigende herhjemme.

Situationen har fået sundhedsmyndighederne til at anbefale, at folk i Odense, København og kommunerne omkring hovedstaden overvejer, om de kan aflyse eller udskyde fester i de næste uger.

Men det er ikke alle fester, man behøver at udskyde. Det er siden blevet understreget af sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Ifølge ministeren er der ikke grund til at flytte rundt på eksempelvis bryllupper og konfirmationer.

/ritzau/