Gabriel: Nu undgår jeg at flytte fra konen

14. maj 2013, 15:40
Folkeskolelæreren Gabriel Cornea er reddet på målstregen af regeringens nye løsning. Nu slipper han for at sælge sin lejlighed og flytte fra konen.

Reddet på målstregen.

Det er den følelse, arbejdsløse Gabriel Cornea sidder med, efter at have hørt regeringens nye dagpengeløsning.

"Jeg er meget glad og positiv over for det. Det betyder, at jeg kan betale min husleje og føle mig lidt mere tryg," siger den 36-årige folkeskolelærer.

Regeringen har netop i dag præsenteret deres bud på en løsning, der skal gribe de cirka 27.000 ledige, der i år står til at miste dagpengene som følge af den forkortelse af dagpengeperioden, der blev indført i 2010.

Gabriel Cornea er en af dem.

Overvejede at flytte fra hinanden

I februar mistede han sine dagpenge og blev i første omgang reddet af den uddannelsesydelse, regeringen indførte. Det betyder, at han lige nu får 10.413 kroner om måneden i stedet for et rundt nul.

Med det nye forslag er han fortsat sikret ydelsen, som han ellers stod til at miste.

"Jeg troede, jeg ville miste alt til juli, med mindre det lykkedes at finde et job. Sådan bliver det heldigvis ikke," siger Gabriel Cornea.

Utrygheden har i høj grad sat præg på hans liv de seneste måneder. Nervøsiteten har påvirket jobsøgningen. Han har skændtes mere med sin kone.

Han har desuden overvejet, hvor vidt han ville blive nødt til at sælge deres lille andelslejlighed eller ligefrem flytte fra konen, som er stuepige, for at kunne få det til at løbe rundt økonomisk. På grund af hendes indtægt var han nemlig ikke berettiget til kontanthjælp.

"Jeg har været meget stresset og nervøs ved tanken. Det har virkelig påvirket mig psykisk," siger Gabriel Cornea.

"Det er ren overlevelse"

Han lægger dog ikke skjul på, at redningsplanken ikke er optimal for ham.

"Det er positivt, men det er en lappeløsning. Det vil hjælpe mig her og nu, men jeg vil helst have et job."

Gennem de sidste snart tre år har Gabriel Cornea søgt mange hundrede stillinger, både som folkeskolelærer og som ufaglært. Desværre har det ikke givet pote.

Vil du søge færre job nu, hvor du er sikret forsørgelse?

"Nej. Jeg søger alt det, der er. Jeg vil så gerne arbejde og bidrage og have kolleger. Og den her ydelse - det er småpenge. Det er overlevelse. Det er ikke noget, man bliver rig af, og det er ikke noget, man udvikler sig af," svarer Gabriel Cornea.

Alligevel betyder det meget for ham, at han ikke skal gå et efterår helt uden forsørgelse i møde.

"Det her giver mig en tryghed, så jeg bedre kan fungere som et helt menneske. Selvfølgelig vil jeg helst have et arbejde, men jeg kan ikke søge job, som ikke findes," siger den ledige lærer.