HKC Møbler kaster efter flere års dårlige resultater håndklædet i ringen ved at begære sig konkurs. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Fyringer: Møbelfabrik lukker og slukker

11. jan, 09:53
Siden møbelfabrikken HKC Møbler i 2018 led et stort underskud, har virksomheden forgæves forsøgt at komme på ret køl.

HKC Møbler har siden et underskud i regnskabsåret 2018 kæmpet for sin overlevelse. Men da underskuddet sidste år voksede til to millioner kroner er virksomheden blevet erklæret konkurs, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

LÆS OGSÅ: Seniorer i job får skattesmæk - Minister vil ændre regler

- Det er i 2019, at det er gået helt galt, og driftsregnskabet viste et underskud på to millioner kroner, og det er meget for en virksomhed af den størrelse i en vanskelig branche. Der har desuden været et par større reklamationssager i 2019, siger kuratoren for konkursboet, Flemming Jensen, til lokalavisen.

Derfor måtte HKC Møblers direktør, Hans Kurt Christensen, der i 2008 grundlagde virksomheden, kaste håndklædet i ringen og begære fabrikken konkurs. Kuratoren forklarer, at det stod lysende klart for direktøren, at det store underskud gjorde det så godt som umuligt at køre fabrikken videre. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Som led i konkursen vil direktøren forsøge at sælge dele af virksomheden videre. Men da det vurderes, at det bliver vanskeligt at sælge alle dele af virksomheden, har de ansatte ikke udsigt til at kunne blive i deres job under en ny ejer. Det er grunden til, at 10 til 15 medarbejdere nu står til at blive fyret. 

HKC Møbler har især fremstillet reoler og sofaborde. 

LÆS OGSÅ: Opsving giver færre dårlige betalere