Fyring på kant med loven

9. okt 2009
Hjerteforeningen er forarget over, at virksomhed fyrer ansat, der er på orlov for at passe sit alvorligt syge barn. HK vurderer, at fyringen er ulovlig.

Gry Hammerborg er blevet fyret af sin arbejdsgiver midt under en plejeorlov, hvor hun passer sin søn, der er alvorligt syg og venter på en hjerteoperation.

Det forarger Hjerteforeningen.

”Sådan som sagen er forelagt os, er det helt uacceptabelt og et eksempel på, at en familie får ekstra bekymringer i en allerede presset situation. Det kan skubbe folk ud over kanten," siger Ingrid Willaing, der er sundhedschef i Hjerteforeningen.

"Arbejdsgiveren kan næppe have det godt med, at han har opført sig sådan og tilmed fyret under en orlov, som han selv har godkendt grundet kritisk sygdom,” siger hun.

Forældre er beskyttet

HK Privat vurderer, at fyringen er ulovlig, fordi Gry Hammerborg er beskyttet af loven om forskelsbehandling.

”Vi mener, at fyringen er i strid med loven. En ny dom fra EF-domstolen har afgjort, at forældre til kritisk syge børn er beskyttet mod en fyring, som den er foretaget i denne sag,” siger Jeanette Hahnemann, juridisk konsulent i HK.

Gry Hammerborgs egen fagforening Ledernes Hovedorganisation har valgt ikke at føre sagen.

”Vi mener, at det er usikkert, om sagen kan vindes. Vi fører kun sager, hvis det er overvejende sandsynligt, at vi vinder,” siger Anita Bisgaard Frantzen teamchef og jurist i Ledernes Hovedorganisation.

Læs også: Mor fyret, da hun plejede sin hjertesyge søn

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her