Forleden blev direktøren, Flora Ghosh, og hendes meddirektør fyret af bestyrelsen. Foto: Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix

Frygtet af medarbejderne: Fyret direktør anklages for mobning

21. dec 2019
Fem fagforeninger er rykket medlemmer til undsætning på grund af dårligt arbejdsmiljø på behandlingscentret Liva Rehab.

Bagtalelse af medarbejdere, mobning, råbende skældud.

Det har ifølge tidligere ansatte, som Politiken Søndag har talt med, samt ledere i fem forskellige fagforbund været en del af ledelsesstilen på behandlingscentret Liva Rehab for mennesker skadet af prostitution og seksuelle overgreb.

LÆS OGSÅ: Psykologer: Glem den perfekte jul

Forleden blev direktøren, Flora Ghosh, og hendes meddirektør fyret af bestyrelsen, og som omtalt i Politiken har det skabt opsigt og forargelse. Flora Ghosh startede i 2011 Liva Rehab, der ud over København har afdelinger i Aarhus og Vordingborg samt et krisecenter. Hun fik som den første Danmarks største socialpris, Tine Bryld-prisen, og har siddet i regeringens Råd for Socialt Udsatte.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Bestyrelsen for Liva Rehab med tidligere overvismand Christen Sørensen som formand har hidtil ikke over for offentligheden villet begrunde afskedigelsen med andet end "samarbejdsvanskeligheder". Men tidligere medarbejdere fortæller nu Politiken om store arbejdsmiljøproblemer på grund af Flora Ghosh.

En af dem beretter, at hun måtte langtidssygemelde sig på grund af det, hun kalder "absurd dårlig ledelse".
- Flora Ghosh var så frygtet, at folk enten sagde op eller blev sygemeldt på stribe. De følte sig mobbet, bagtalt og overvåget, fortæller kvinden, der ligesom de andre ønsker at være anonym, til Politiken Søndag.

Som resultat af medarbejderes klager sendte fem fagforbund i juni i år et brev til direktion og bestyrelse. Her blev det påpeget, at »direktøren i flere tilfælde har behandlet medarbejderne uhensigtsmæssigt og har belastet medarbejdere i sådan en grad, at det har medført sygemeldinger«.

I brevet fra Dansk Magisterforening, Dansk Psykologforening, Teknisk Landsforbund, Dansk Socialrådgiverforening og Socialpædagogerne fastslås det, at medlemmernes henvendelser "tegner et billede af en organisation, hvor det psykiske arbejdsmiljø ikke bare er dårligt for de ansatte, men også for dem, organisationen er sat i verden for at hjælpe".

Flora Ghosh erkender over for Politiken Søndag, at nogle ansatte »ikke har følt sig tilpas«, og beklager det. Men hun understreger, at der i forbindelse med hendes afskedigelse ikke er nævnt noget om arbejdsmiljø.