Fyret fordi han tog barnets første sygedag

26. jan 2010
Det var konens job at passe børnene, mente mester Derfor blev lærling fyret af stort VVSfirma. Direktør afviser, at der er en sag.

Det står sort på hvidt på fyresedlen til Dennis Vildbæk Jensen:

 VVS-firmaet Carl Christensen & Co. opsiger med øjeblikkelig virkning hans lærerplads, fordi han to gange med 18 dages mellemrum har holdt barnets første sygedag.

Efter to års arbejde som VVS-lærling, måtte 27-årige Dennis derfor traske hjem til sin kone og to børn og sige, at den 4-årige søns influenza havde kostet ham lærerpladsen.

"Det er fuldstændig latterligt. Jeg regnede da med, at jeg kunne holde barnets første sygedag. Og jeg blev irriteret over, at de gik efter mit privatliv," siger Dennis Vildbæk Jensen.

Ulovligt

Som alle andre har lærlinge krav på at holde barnets første sygedag. Derfor er fyresedlen ulovlig, mener fagforeningen Blik&Rør, der sagsøger VVS-giganten for 40.000 kroner og manglende løn.

”Man kan altså ikke fyre folk for at holde barnets første sygedag,” siger faglig sekretær Bjørn Due.

Konens job

På den krøllede fyreseddel (se den her) fra Carl Christensen & Co., der er et stort firma med 300 ansatte, skriver virksomheden, at Dennis’ kone burde have passet deres et-årige datter, da hun måtte til læge og undersøges for Influenza A.

Konen burde også have passet den fire-årige søn, da han et par uger senere var syg og kastede op hele dagen, mener firmaet.

Men Dennis kone er selv sygemeldt og kunne derfor ikke passe de to børn. Og det havde han fortalt firmaet flere gange, forklarer Dennis Vildbæk Jensen.

”Jeg synes, de er de største røvhuller,” siger den fyrede lærling.

Klask

Øverste chef i Carl Christensen & Co., direktør Peter Mogensen, mener ikke, at firmaet lavede en fejl, da de fyrede ham.

”Jeg ønsker ikke at udtale mig, fordi jeg ønsker at beskytte Dennis. Men det er da klart, at hænger han os ud på den måde, får han et klask igennem det fagretlige system, for han har ikke ret i noget af det, han siger,” siger topchefen.

Dennis var heldig og har fundet en ny læreplads, så han i dag kan gøre sin uddannelse færdig. Men det blev en streng julemåned uden løn, for der var ikke råd til gaver til familien.

”Det var ikke sjovt at se min søn åbne to gaver til en 50’er. Det var hårdt,” sukker den bredskuldrede familiefar.