Fyret efter tre dage for at være for tyk

15. mar 2013, 13:00
Antallet af sager om fyring på grund af diskrimination er steget drastisk under finanskrisen. Det viser ny tal fra HK, der mener abejdsgiverne er blevet mindre rummelige. Spin, siger arbejdsgiverne i Dansk Erhverv

Efter tre dage i jobbet blev receptionisten hevet ind til samtale og fyret igen. Hun var for tyk til at kunderne kunne holde ud og se på hende, mente chefen.

Der er blevet lavt til loftet på arbejdspladserne under finanskrisen. Det mener HK, der melder om, at de overvægtige, ældre og handicappede medarbejdere ryger ud som aldrig før.

Antallet af sager, hvor folk bliver fyret i strid med ligebehandlingsloven og loven om forskelsbehandling er steget. Det viser ny tal fra HK om antallet af sager om fyringer på grund af diskrimination.

I 2005, mens hjulene kørte og arbejdsløsheden var i bund, kørte HK én sag om aldersdiskrimination og seks sager om fyring på grund af handicap. I 2011 var der 27 sager om handicap, 17 om aldersdiskrimination og omkring 50 henvendelser om fyring på grund af overvægt.

Begrænset hvor tyk man kan blive på tre dage

Receptionisten er en dem, der har fået erstatning for usaglig fyring. HK indgik forlig med chefen.

"Det er jo begrænset, hvor meget tykkere hun kan være blevet på de tre dage, hun var ansat. Oven i købet var skranken så høj, at man kun kunne se hendes hoved. Men mange arbejdsgivere har fået et klart billede af, hvordan en dygtig medarbejder skal se ud, og sådan en er ikke størrelse 44," siger Jeanette Hahnemann, der er jurist i HK.

Der er ikke en særlig trend i, hvilke virksomheder, der hælder de ukurante medarbejdere ud på gaden. Hverken hvad angår størrelse af virksomheden, branche, eller om de er økonomisk trængte. Det sker også i store virksomheder med milliarder på bundlinjen eller i det offentlige.

Sådan ser en effektiv medarbejder ud

Jeanette Hahnemann, der kører mange af sagerne, siger, at stigningen i antallet af sager ikke handler om økonomi, men om at arbejdsgiverne er blevet mere kontrollerende og mere målrettede.

"Og det ville være ok med mig, hvis det handlede om kvalifikationer. Men det er det ikke. Det er forestilling om, hvordan en sund, effektiv medarbejder ser ud," siger hun.

I det billede er der hverken plads til ældre, handicappede eller bare lidt for meget på sidebenene.

"Det her er ikke et spørgsmål om, at de er ekstremt overvægtige, de er. Der er et indtryk af, at tyk er lig med usund, og en usund medarbejder er ikke effektiv og har sikkert mange sygedage," siger Jeanette Hahnemann.

Handicap er besværligt

Også de handicappede HK’ere falder udenfor idealbilledet af en medarbejder. Det overrasker ikke Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer af antallet af sager om fyring på grund af handicap er steget fra 1 til 27 om året på seks år.

"Min klare fornemmelse er at det er blevet sværere at være handicappet og i arbejde. Rummeligheden og fleksibiliteten i forhold til at tage særligt hensyn til en medarbejder er blevet mindre,” siger Stig Langvad.

Han mener, at problemet blandt andet er, at arbejdsgiveren nu forventer, at medarbejderne skal kunne passe ind i mange steder. Ellers er de for besværlige.

"Hvis man har en hel gang med jurister, kan man så have én, der ikke kommer så meget ud af huset, fordi han har sværere ved at bevæge sig rundt, men til gengæld er dygtig til at løse en anden form for opgaver?" siger han.

Dansk Erhverv: Der er fyret mange

Men underdirektør Charlotte Vester i Dansk Erhverv, der repræsenterer mange af arbejdsgiverne på HK-området, kan ikke genkende billedet af mindre rummelige arbejdsgivere.

”Jeg ser det som spin fra fagbevægelsen. Der bliver opsagt mange i disse år, og man får nogle gange indtryk af, at fagbevægelsen kører sager om revl og krat,” siger hun.

Charlotte Vester har ikke haft henvendelser fra arbejdsgivere, der havde problemer med overvægtige medarbejdere.

Hun mener, at er der en ældre, der bliver fyret, smider fagforeningerne smider aldersdiskriminationskortet rutinemæssigt.

"Men alder er ikke nok. Man må gerne fyre ældre på lige fod med andre, så længe man ikke lægger vægt på alder," siger hun.

Fyringsrunde to og tre

”Men der bliver opsagt rigtig mange mennesker, og nogle virksomheder er ude i fyringsrunde to og tre, og så nærmer man sig altså de grupper, man normalt ville anse for særligt beskyttede,” siger hun.

Hun oplever, at arbejdsgiverne vinder mange af sagerne om fyring på grund af aldersdiskrimination.

Når der er en del sager om fyringer af handicappede, mener Charlotte Vester, at det er fordi der er stor tvivl om reglerne for hvornår man er syg og handicappet. Medarbejdere der er syge ofte, kan godt fyres, men får de betegnelsen handicappet har arbejdsgiveren andre forpligtelser til at tilpasse arbejdspladsen til vedkommende.

”Sager om handicap er blevet ”moderne”. Fagforeningerne kører mange sager for at prøve grænserne af i lovgivningen, og det er vel også deres job,” siger hun.

Lille spejl ...

Antallet af sager om alder er steget fra 1 sag i 2005 til 17 sager i 2011.

Antallet af sager om handicap er steget fra 6 i 2005 til 27 i 2011

Sager om overvægt er noget relativt nyt. HK skønner, de får omkring 50 henvendelser om året om problemer på jobbet relateret til overvægt. Et par stykker af dem ender hvert år som sager om usaglig fyring.

Kilde: Juridisk kompetencecenter HK