Klaus Lunding ses her på et billede fra 2017, hvor han er sammen med blandt andre kronprinsesse Mary og regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp (tv). Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix (arkiv)

Fyret direktør får 3,7 millioner

19. sep 2019
Region Hovedstaden siger tak til Klaus Lunding og giver ham 25 måneders løn.

3.675.213 kroner.

Så meget får Klaus Lunding med sig, efter han er blevet fyret som hospitalsdirektør for Herlev og Gentofte Hospital.

LÆS OGSÅ: Tv-kendis fyret efter 14 dage: Levede ikke op til forventninger

Det skriver Dagens Medicin ifølge Ekstra Bladet.

62-årige Klaus Lunding har stået for sammenlægningen af Herlev og Gentofte Hospital, og ifølge Ekstra Bladet har den nu tidligere direktør overskredet budgettet med 50 millioner kroner.

De 3.675.213 kroner dækker over, at Klaus Lunding har en opsigelsesordning, der indbefatter 12 måneder med fuld løn samt en fratrædelsesgodtgørelse svarende til i alt 13 måneders løn, skriver Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Løkke med store nyheder: Starter firma

Region Hovedstaden skrev tirsdag i en pressemeddelelse, at den "gerne vil takke Klaus for hans store indsats og mangeårige virke", og at sammenlægningen af de to hospitaler "er vel gennemført".

Samtidig mener regionen ikke, at Klaus Lunding er den rette mand til at løse opgaven i de kommende år:

"Vi står over for at skulle se nogle år fremad, og mener i det lys, at tiden er inde til nye ledelsesmæssige kræfter", siger regionsdirektør Svend Særkjær i pressemeddelelsen.

Før Klaus Lunding i januar 2015 blev sat i spidsen for fusionen mellem Herlev Hospital og Gentofte Hospital, var han i ni år hospitalsdirektør på Glostrup Hospital.

I pressemeddelsen udtaler Klaus Lunding sig også og siger blandt andet, at "det har været en spændende opgave at arbejde med fusionen og være med til at få de to hospitaler til at blive til ét hospital på to fysiske matrikler".

Region Hovedstaden er i gang med at finde en ny hospitalsdirektør. Imens er vicedirektør Steen Werner Hansen blevet konstitueret i stillingen som hospitalsdirektør.

LÆS OGSÅ: Politikere svinet til: "Klam inkompetent smatso"