Fynske busser på gaden mandag

12. sep 2008
Chaufførene på Fyn genoptager arbejdet fra på mandag.

Efter 12 dages strejke ser buskonflikten på Fyn ud til at være løst. Chaufførerne har på et møde fredag accepteret at genoptage arbejdet.

Men det sker under protest, fastslår chaufførernes tillidsrepræsentant Helle Dahl Madsen over for Fyens Stiftstidende.

"Vi har jo ikke rigtig fået noget ud af at strejke. Vi føler ikke rigtig, vi kommer nogen vegne, men vi kan jo ikke blive ved med at udsætte passagererne for det her," sagde hun efter fredagens møde.

Selvom busserne er på gaden igen på mandag, bliver kørslen temmelig uregelmæssig, spår Helle Dahl Madsen.

"Morgenbusserne kommer formentlig til at køre til tiden, så vi i det mindste kan få sendt folk på arbejde. Men vi har altså tænkt os at køre efter reglerne og overholde vores pausetider. Er vi et kvarter forsinkede, når vi går ind til vores 20 minutters kaffepause, så er vi også et kvarter forsinkede, når vi sætter os ud i bussen igen," understreger chaufførernes tillidsrepræsentant.

Hun forudser, at de næste tre måneder bliver et sandt mareridt. Men hun anser det for at være bedre at få uregelmæssige busser på gaden end slet ingen.

Fynbus har lavet et par små justeringer i den nye køreplan, som chaufførernes aktion var rettet imod.

De store ændringer kommer først til januar. Alligevel valgte mere end to tredjedele af chaufførerne at stemme ja til at genoptage arbejdet.

/Newspaq/

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her