Fupmistænkt firma lokkede ansatte

15. nov 2013, 14:25
Et privat plejefirma, der er mistænkt for konkursrytteri, forsøgte ifølge medarbejdere at få dem til at opsøge tidligere kunder for at få dem til at vælge et nyopstået firma. Firmaet afviser anklagerne.

Plejefirmaet Cenz Service Partner, der gik konkurs med en kæmpe milliongæld, tilbød sine medarbejdere job i et nyopstået firma dagen efter.

Firmaet, der er mistænt for konkursrytteri, forsøgte samtidig at lokke medarbejderne til at opsøge tidligere kunder for at få dem til at vælge det nyopståede firma med navnet Midtjysk Pleje og Erhverv. Det fortæller Fagbladet FOA i dag.

“De forklarede, at de gerne ville ansætte os alle sammen. Og så bad de om, at vi hver især skulle opsøge vores egne kunder og sige, at de kunne få akkurat det samme personale, hvis de ville vælge Midtjysk Pleje som ny leverandør,” fortæller tidligere rengøringsassistent hos det konkursramte Cenz Susanne Sommer til Fagbladet FOA.

På den måde forsøgte Cenz altså tilsyneladende at genetablere firmaet med samme medarbejdere og kunder, men nu under et nyt navn. Også et notat fra Viborg kommune dokumenterer, at flere borgere blev kontaktet af det nyopståede firma Midtjysk Pleje med et tilbud om, at de kunne beholde deres tidligere plejer fra Cenz.

I den forbindelse overvejede Viborg Kommune at politianmelde Midtjysk Pleje for at bryde tavshedspligten.

Midtjysk Pleje afviser overfor Fagbladet FOA, at man har forsøgt at få medarbejderne til at kontakte tidligere kunder fra Cenz for at få dem til at vælge Midtjysk Pleje.

“Det kan jeg garantere dig for, at vi ikke har gjort, siger Jette Nørgaard,der er controller i det nye plejefirma.

Det private plejefirma Cenz Service Partner gik konkurs den 15. august, hvorefter medarbejdere, skattevæsen og bank stod tilbage med en regning på over ni millioner kroner. Dagen efter blev medarbejderne dog tilbudt nyt arbejde i et nyt privat plejefirma, Midtjysk Pleje. En juraprofessor har peget på, at alt tyder på konkursrytteri.