Det er kun to ud af elleve statister i en kampagnevideo fra Socialdemokratiet, som ikke er hentet fra DSU. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Fup i fattig-video fra Mette F.

6. jan, 18:05
Blot to ud elleve statister i statsminister Mette Frederiksens (S) film om udsatte unge er almindelige unge, mens resten kommer fra Socialdemokratiets egne rækker.

Et socialt eksperiment med tilfældige unge. Sådan har Socialdemokratiets Mette Frederiksen tidligere beskrevet en video, hvor elleve unge statister optræder sammen med hende i en idrætshal i Brøndby for at sætte spotlys på ulighed blandt børn i Danmark.

LÆS OGSÅ: Kronprinsen afslører - Her ejer vi hus

Og partiets politiske ordfører Jesper Petersen har tidligere forklaret, at statisterne er hentet fra 10. klasserne på en skole i Brøndby. Men det viser sig nu ikke at holde vand. Det er nemlig kun to ud af elleve elever, som ikke er hentet fra Socialdemokratiets eget ungdomsparti, skriver eb.dk.    

Oplysningerne har Ekstra Bladet fra 10. kasseskolen UCN i Brøndby, som bekræftes af Socialdemokratiet. I kampagnefilmen giver Mette Frederiksen udtryk for, at hun vil hjælpe de unge, som for eksempel er blevet diskrimineret på baggrund af deres hudfarve.

Men der er ikke en eneste ung med indvandrerbaggrund med i filmen, der blev offentliggjort efter statsministerens nytårstale. Det skyldtes ifølge Jesper Petersen tilfældigheder. I en mail til Ekstra Bladet oplyser partiets presseafdeling, at de unge ikke var blevet sorteret eller havde fået besked om, hvad de skulle i kampagnevideoen. 

Det understreges også, at en af de unge fra Socialdemokratiets ungdomsparti havde 'synlig minoritetsbaggrund', og at vedkommende havde forklaret, at han ville medbringe fire andre unge med synlig minoritetsbaggrund til optagelserne. Men ifølge Socialdemokratiets presseafdeling mødte de ikke op, da kameraerne blev tændt.    

LÆS OGSÅ: Landstræner langer ud efter politikere - "De fejler big time"