FUP! Fra ledig til valutahandler på 30 timer

24. feb 2011
Betal 29.000 og få job som valuta eller aktiehandler, reklamerer virksomhed med. Finansbranchen raser.

"Går du med en drøm om at blive valutahandler og måske få muligheden for at kunne leve af finansiel trading, så har du nu muligheden for at lære håndværket fra bunden."

Sådan skriver firmaet DayTradeCenter på deres hjemmeside i et forsøg på at lokke arbejdsløse på kursus. Men den drøm kan de mange ledige godt skyde en lang hvid pil efter.

Alle alarmklokker ringer

Uddannelsen koster 29.000 kroner og har en varighed på 30-40 lektioner. I en pressemeddelelse fortæller DayTradeCenter, at ufaglærte ledige sagtens kan lære håndværket og bagefter få job.

Det får alle alarmklokker til at ringe i Finansforbundet og Dansk Aktionærforening - for at arbejde professionelt med daytrading kræver en mangeårig universitetsuddannelse og meget erfaring.

"At uddanne ufaglærte arbejdsløse til daytrading er helt vanvittigt. Daytrading er noget af en gambling - og det hele lyder helt skørt," siger Jens Møller Nielsen fra Dansk Aktionærforening.

Intet job i sigte

Finansforbundet måber, da Avisen.dk fortæller om uddannelsen.

"At give de her mennesker en tro på, at man kan få et job som trader. Det er helt hen i vejret," siger næstformand i finansforbundet, Michael Budolfsen.

Danske Bank ville heller ikke overveje at ansætte en fra DayTradeCentrets uddannelse.

"Nej, det vil vi ikke. Alle vores ansatte har en solid rådgivningsuddannelse fra den finansielle sektor, en master eller endda en ph.d bag sig," siger Peter Dissing, der er HR-ansvarlig i Danske Banks investeringsenhed, Danske Market.

DayTradeCenter afviser kritikken fra finansbranchen.

Godt fundament

"Man kan enten bruge uddannelsen til at skabe fundamentet til en karriere i finansbranchen. Andre kan bruge det til selv at skabe en karriere," siger direktør i DayTradeCenter, Erik Gravgaard.

Alligevel ved han godt, at bankerne ikke vil ansætte folk fra uddannelsen bagefter.

"Nej, jeg tror heller ikke, man kan få job i bankerne bagefter. Der må man starte som bankelev og tage den lange vej," siger Erik Gravgaard.

Han har ingen eksempler på, hvor folk, der har gennemført uddannelsen, er kommet i job.

"Vi ved ikke altid, hvad folk kommer til at lave. Det her et et godt fundament. Vi har én, der har fået job," siger Erik Gravgaard, men kan ikke umiddelbart huske hvor.

Men burde I ikke i stedet oplyse om det på jeres hjemmeside?

"Jo, det burde vi nok. Og hvis det kan misforstås vil vi ændre det," siger Erik Gravgaard.


Daytrader

En daytrader er en aktiehandler, der følger markedet tæt og handler hyppigt. Det sker således gerne, at en daytrader køber og sælger samme aktiv flere gange inden for samme dag. Daytrading kan især foretages med aktier, der svinger meget og hurtigt, og som således kan give hurtige gevinster.

Kilde: shareholders.dk