Fuck fyreseddelen!

15. apr 2011, 11:02
400 fyrede folk festede og fejrede sig selv til en stor fest. Jobindex stod bag festen, der blev udsolgt på blot otte timer.

De var glade, fulde af energi og lettede over at møde andre fyrede på en lettere grå tirsdag den 5. april.

Champagnepropperne poppede ikke. Til gengæld blev der drukket masser af sodavand og kaffe blandt 400 fyrede, der sagde: Fuck fyreseddelen. Vi skal nok finde et job.

Sådan var stemningen i Herlev Medborgerhus. Ikke fordi en kommende Moon-bevægelse var ved at blive dannet. Men fordi det som fyret kan blive ret trivielt at have en dagligdag med sig selv. Sådan fortalte flere fyrede til Avisen.dk - Og så bliver det pludselig til en fest, når parisertoasts og appelsinvand bliver indtaget med andre mennesker på en helt almindelig tirsdag.

"Det er et fantastisk initiativ. Jeg møder andre i samme situation som mig selv. For når man går og er ledig, så kan man godt blive lidt trist til mode," siger Søren Ejsing.

Tidligere var han produktudviklingschef inden for IT. I dag har han været ledig i 10 måneder. Og det er hårdt. Derfor håbede Søren Ejsing på at møde og få nye kontakter til fyringsfesten, der måske på sigt kunne kaste et job af sig. Men han har ikke de store forhåbninger, fortæller han, mens han puster i en nybrygget varm kop kaffe.

Søren Ejsing drømmer om igen at få et job i IT-branchen, men om det sker, det ved han ikke længere, når der er gået så mange måneder.

For den tidligere elektronikarbejder, Lars Knudsen, handler det om at gå nye veje.

"Jeg bliver nødt til at prøve noget nyt. Og jeg tænker lidt, at jeg måske kan komme foran i køen i forhold til et job, når jeg er her i dag," siger han, mens han krydser fingre.

Alle fyrede er samlet i en kæmpe sal med vinduespartier og plakater med teksten. Fest for fyrede. Det er her, de fyrede skiftevis lytter til oplæg og får tid til at netværke. Her står Lars Knudsen også med en danskvand i hånden, mens lyset fra salen rammer hans skaldede isse.

I små grupper snakker de fyrede med hinanden. I kategorien Øvrige Stillinger står to kvinder og sludrer om, hvad de kan gøre for at få et nyt job. Det har de umiddelbart intet svar på. Alligevel er de glade. For det er rart at møde andre i samme situation.

Også direktør for Jobindex, Kaare Danielsen, er i dag en glad mand.

"Det er enormt sjovt at se så mange glade mennesker og give dem noget optimisme tilbage," siger han.

Det gik så stærkt med fyrede, der gerne ville med til festen, at der var udsolgt allerede efter otte timer.

Om nogle af de fyrede nu er kommet i job. Det er endnu usikkert, men alle tog hjem fra festen med lidt mere energi til jobsøgningen. Du kan se alle billederne fra festen her.