Fryns gives til de højtlønnede

28. okt 2008
En ny undersøgelse dokumenterer, at privatansatte og højtlønnede får langt flere frynsegoder end offentligt ansatte og lavtlønnede.

Frynsegoderne på det danske arbejdsmarked skaber øget ulighed mellem ansatte i den private og offentlige sektor. Det viser en ny undersøgelse, som Capacent Epinion har foretaget for Ugebrevet A4.

Ifølge undersøgelsen slukker flere end ni ud af ti lønmodtagere på det private arbejdsmarked deres kaffetørst på arbejdsgiverens regning, mens det kun gælder knap halvdelen på det offentlige arbejdsmarked.

Tre ud af ti privatansatte har fri mobiltelefon. Det samme har kun knap hver ottende offentligt ansatte. Endnu mere grelt er billedet, hvis man ser på sundhedsforsikringer. Næsten seks ud af ti privatansatte har en firmabetalt sundhedsforsikring, mens kun seks ud af 100 på det offentlige arbejdsmarked nyder gavn af det medarbejdergode.

Ugebrevet A4's kortlægning af frynsegoder viser, at kun når det gælder motions- og fitness-faciliteter samt rådgivning fra fysioterapeuter, får offentligt ansatte frynsegoder i lidt større omfang end privatansatte.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Ifølge undersøgelsen er der ingen tvivl om, at de offentligt ansatte føler sig snydt for fryns. Kun godt hver fjerde ansatte i kommuner, regioner eller stat erklærer sig tilfredse med omfanget af fryns og medarbejdergoder på arbejdspladsen, mens det for privat ansatte er seks ud af 10.

-Newspaq

faktaboks