Frygt får mænd til at give kvinder oralsex

12. jul 2013, 14:04
Så har vi fået forklaringen på, hvorfor mænd bruger munden til at tilfredsstille deres kvinde

De gør det, fordi de vil undgå utroskab – og dermed vil sikre sig, at deres kvinde ikke får børn med andre mænd.

Det er i hvert fald forskernes konklusion i en undersøgelse, som er offentliggjort i tidsskriftet Journal of Evolutionary Psychology.

Set ud fra den tankegang, at vi instinktmæssigt har sex for at få børn, skulle man mene, at oralsex ikke giver meget mening. Men det gør det alligevel – også i forhold til vores urinstinkter.

Forskerne bag undersøgelsen undrede sig umiddelbart over, at mænd slikkede kvinder til tilfredsstillelse, da det jo ikke er forbundet med reproduktion.

Læs også: Giv kæresten en rejse og få mere sex - hele året

Efter at have undersøgt 243 voksne mænd i heteroseksuelle forhold, kunne forskerne konstatere, at baggrunden for, at mænd giver oralsex er, at de vil forhindre kvinder i at være utro, - en teknik, som forskerne kalder ’fastholdelsesstrategi’.

Sædcellernes kamp

Oralsex handler dog om to typer ’fastholdelsestrategi’. Nemlig både fastholdelse af sæden i kvindes vagina, så den har størst mulig chance for succes, og fastholdelse af kvinden i parforholdet.

Læs også: Økonomi får mænd til at tage viagra

Mandens urinstinkt siger ham, at skal hans sædceller slås med andre mænds sædceller om at befrugte ægget. Men da han har bedre chance for at blive far, hvis kvinden får orgasme, motiveres han til at sikre sig, hun opnår klimaks.

Ifølge forskerne udfører mænd altså oralsex for at minimere risikoen for at deres kvindelige partnere er dem utro, ved at styrke hendes tilfredshed med forholdet. Men de sikre sig også, at deres sædceller vinder krigen om at ramme ægget.

Læs også: Her er de bedste italienske madtips til et bedre sexliv

Forskerne havde som udgangspunkt, at de mænd, der var mest villige til at udøve oralsex til deres elskerinde opnåede orgasme, var dem, der var mest i risiko for at kvinden ville være dem utro.

Forskningen skulle bygge videre på eksisterende viden om, hvordan mænds sæd er i indbyrdes konkurrence hvis en kvinde er utro. Forskerteamet ville se, hvordan mænd reagerer på den risiko og hvad der skal til for at sikre, man ikke uvidende bliver forsørger til en anden mands barn.

Utro kvinder

Undersøgelsens resultater bygger på spørgeskemaer, hvor mændene blev spurgt om hvor ofte de gav deres kvinde oralsex kombineret med oplysninger om deres opfattelse af hvor attraktiv, de mente at hun var i andres mænds øjne, længden af deres forhold  og mændenes egen tilfredshed med forholdet.

Læs også: Derfor er mænd så irriterende at diskutere med

Dermed mente forskerne at de kunne lave statiske analyser, der beregnede om mændene havde en større elle mindre grund til at frygte utroskab.

Ifølge flere forskellige undersøgelser føler mænd sig i størst risiko for at deres kone er utro og den mulige ’sæd konkurrence’, hvis:

  • De er meget væk hjemmefra. Måske arbejder de i udlandet, og det giver simpelthen kvinden muligheder for at være utro.
  • Kvinderne har en historie med tidligere kærester, som de har været utro flere gange.
  • Kvinder, der er særligt sexede og derfor ofte bliver udsat for fristelser fra andre mænd.

Tidligere forskning har indikeret, at graden af den såkaldte ’sæd fastholdelse’ hænger sammen med tidsrummet mellem mandens sædafgang og kvindens orgasme. Den højeste succesrate for sæden findes, når kvinden får orgasme et minut før og op til 45 minutter efter, at manden har haft udløsning i hendes vagina.

Læs også: Maden kan give dig lyst til sex

Studiet blev udsat for kritik i form af en artikel i magasinet The Gloss, hvor der blev sat spørgsmål ved, hvorfor man ikke fokuserede på oralsex fra kvinder til mænd, da det jo heller ikke fører til børnefødsler og derfor må være udtryk for andre strategier.

Ligesom nogle foreslog, at mænd måske ligefrem kunne lide at give oralsex.