Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at andelen af unge i fritidsjob er højest i den vestlige del af landet. (Arkivfoto) Foto: Andreas Beck/Ritzau Scanpix

Fritidsjob: Vestjyske unge topper listen - Gentofte i bund

16. jan, 10:51
I Ringkøbing-Skjern havde fire ud af ti unge et fritidsjob i 2018, mens det kun var hver fjerde i Gentofte.

Andelen af børn og unge med et fritidsjob stiger, jo længere man kommer mod den vestlige del af Danmark. Nye tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at flere end fire ud af ti unge i Ringkøbing-Skjern Kommune havde et fritidsjob i 2018, mens det til sammenligning kun gjorde sig gældene for omtrent hver fjerde unge i Gentofte Kommune, skriver TV Midtvest

LÆS OGSÅ: Her er danskernes dom over OK-forhandlinger: Så mange tror på konflikt

Dermed placerer kommunen sig på en tredjeplads på listen over unge med fritidsjob på landsplan - kun overgået af Fanø og Varde.  

Samlet set er andelen af unge med fritidsjob faldet markant i perioden fra 2008 til 2018. I 2008 var det nemlig 38,2 procent af de unge, som arbejdede i deres fritid, men i 2018 var tallet faldet til 32,8 procent, viser en særkørsel fra Danmark Statistik.  

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Faldet efter 2008 følger et generelt fald i beskæftigelsen efter krisen, men børn og unges beskæftigelsesfrekvenser faldt lidt mere end de 18-64-åriges. Stigningen i børn og unges beskæftigelsesfrekvenser efter krisen kom desuden lidt senere end de voksnes, lyder det ifølge TV Midtvest fra chefkonsulent i Danmarks Statistik Pernille Stender i en pressemeddelelse.

Tallene viser også, at flere piger end drenge holder sig beskæftigede i et fritidsjob. Således havde 34,4 procent af pigerne i 2018 et fritidsjob, mens tallet for drenge lå på 31,3 procent. Ifølge Danmarks Statistik findes de fleste studiejob i supermarkeder og restauranter. 

LÆS OGSÅ: Pas på - Svar ikke på denne mail