Frisører i hele Europa til kamp mod kemi

10. mar 2011
Frisørfagforeninger tager nu kampen for en bedre lovgivning for gravide frisører op i EuropaParlamentet. Dansk parlamentariker glæder sig

Gravide skal ikke farve hår, undgå hårlak, brug af parabener og parfumer.

Alligevel er gravide frisører hver dag tvunget til at arbejde med netop de kemikalier, der er mistænkt for både at fremkalde kræft og allergi og være hormonforstyrrende.

Nu er Den europæiske fællesorganisation for frisører med Poul Monggaard i spidsen blevet enige om at gå i kamp for bedre vilkår.

"Alle synes, det er for svagt, at frisørerne skal udsættes for det her. Nu er det hele den europæiske fagforening, der går i offensiv og vil have klare regler," siger Poul Monggaard.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Han er på et møde i Bruxelles torsdag blevet enig med de europæiske fagforeninger om at tage den manglende beskyttelse op i Europakommisionen.

Og han får støtte. Emilie Turunen, der er Næstformand i Den Grønne Gruppe og medlem af Europa-Parlamentets Arbejdsmarkedsudvalg, bakker forslaget op. Hun er chokeret over, de manglende forhold for gravide frisører, som Avisen.dk de seneste dage har kunnet dokumentere.

"Det er et super godt initiativ, som jeg gerne vil arbejde for. Det er vigtigt, at fagforeninger rejser sager, for vi har en passiv kommision," siger Emilie Turunen.

Hun vil nu begynde med at stille spørgsmål til kommisionen og opfordre parlamentet til en ny fælles europæisk lovgivning, for der er bestemt også gravide frisører i både Polen, Tyskland og andre lande, der også arbejder under kritisable vilkår, mener Emilie Turunen.

Hun er sikker på, det er en sag, som også de borgerlige på europæisk plan vil være interesseret i at tage op.

"Hvis Inger Støjberg ikke vil gøre noget i Danmark, har hun nogle europæiske kollegaer, der gerne vil," siger Emilie Turunen.