Frimenighedspræst: Vi er glade for Krifafolk

16. dec 2013, 15:51
Krifakoncernchef Jesper Wengels præst: Her kommer mange, der arbejder hos Krifa

Præsten hos den konservative, evangeliske Kronjyllands Frimenighed, der er imod vielse af homoseksuelle, Peter Kofoed Herbst, bekræfter nu, at mange medlemmer af menigheden er ansatte i Kristelig Fagbevægelse:

"Her kommer rigtignok en del, som arbejder i Krifa, og vi har en klar holdning til den sag: Ansættelse i Kristelig Fagbevægelse er ikke nogen hindring for medlemskab eller engagement hos os. Kirken er åben for alle - uanset partifarve og engagement i fagforeningsspørgsmål".

Sådan skriver frimenighedspræst Peter Kofoed Herbst i dag på Kronjyllands Frimenigheds hjemmeside.

Præcist hvor mange medlemmer fra Krifa, der sidder i Konjyllands Frimenighed, som åbent modarbejder den danske folkekirke, er ikke offentlig kendt.

Men fem af seks i frimenighedens bestyrelse kan knyttes nært til Krifa og Krifa-toppen, og ifølge Avisen.dk's oplysninger har mindst 30-35 af menighedens omkring 150 voksne meget tætte relationer til Krifa.

Som Avisen.dk skriver i dag har den gule fagforening, Krifa, de seneste år skruet ned på sin kristelige profil udadtil for at få flere medlemmer.

Men samtidig har man uden medlemmernes kendskab skruet op for kirkeaktiviteterne. Fagforeningen, der markedsfører sig på at være politisk uafhængig, har stærke forbindelser til kristne og bibelske frimenigheder.

Læs her hvad frimenighedspræst Peter Kofoed Hebst i dag skriver på menighedens hjemmeside