Fremtiden for kokke og tjenere: 40 kr i timen

14. okt 2013, 04:00
Restaurationsbranchen risikerer amerikanske tilstande med 40 kroner i timen og nul pension, advarer 3Fs gruppeformand Tina Møller Madsen

Benhårde arbejdsforhold, ringe hjælp ved arbejdsskader, ekstremt lav tilslutning til fagforeninger og overenskomster, der bliver ringere og ringere.

Den danske restaurationsbranche nærmer sig Wild West-tilstande.

Sådan lyder advarslen nu fra fagforbundet 3F.

"Resultatet kan på længere sigt blive amerikanske og sydeuropæiske tilstande på det danske arbejdsmarked med timelønninger på 40 kroner i timen og ingen pension," advarer Tina Møller Madsen, der er gruppeformand for Privat, Service, Hotel og Restaurant.

Fagforeningen, der organiserer 18.200 ud af restaurationsbranchens omkring 80.000 ansatte, opfordrer nu arbejdsgivere til at bremse den rutsjebane, som branchen er på vej ned ad.

"Det er en fælles opgave for arbejdsgivere og fagbevægelse at sørge for, at det ikke sker. Vi må for alt i verden holde fast i, at kokke, tjenere og andre i branchen uddannes via en erhvervsuddannelse på en erhvervsskole," siger 3F's gruppeformand til Avisen.dk.

Ekspert: Få organiserede presser lønnen ned

3F-gruppeformandens frygt er ikke ubegrundet, mener professor ved Copenhagen Business School (CBS), Ove Kaj Pedersen:

"Restaurations- og hotelbranchen er et sted, hvor det er svært at organisere. Det er et meget prisfølsomt område, der er mange med udenlandsk baggrund, og som ikke har den samme tradition som danskere for at organisere sig,” siger han.

Ove Kaj Pedersen påpeger, at branchens mange midlertidige stillinger besættes af ungarbejdere og studerende, som ikke har samme behov eller tradition for at være sikret, når det kommer til arbejdstid, barsel og minimumsløn.

Andelen af ansatte i hotel- og restaurantbranchen, der er medlem af en fagforening, er faldet fra 62 procent i 1996 til 49 procent i 2008. Sammenlignet med andre brancher er det det største fald i andelen af organiserede ansatte.

"Tilsammen betyder det, at de, der arbejder i branchen, ikke nyder den samme organisationsbeskyttelse. Og man kan forvente, at lønforholdene vil kunne påvirkes i nedadgående retning," siger Ove Kaj Pedersen.

CBS-professoren vurderer, at der er reel risiko for, at timelønnen kan ende på 40 kroner i timen.

"Der er en vis risiko for, at det udvikler sig sådan,” siger han.

Branche på vej mon bunden

Men det er ikke bare den manglende tilslutning til fagforeninger, der forringer forholdene for ansatte på restauranter og caféer.

I forbindelse med konflikten omkring Restaurant Vejlegården sidste år kom det frem, at overenskomsten mellem Kristelig Fagforening (Krifa) og Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) inden for hotel- og restaurationsområdet er markant ringere for de ansatte - sammenlignet med den tilsvarende overenskomst indgået mellem 3F og Horesta.

En ny forskerrapport har netop påvist, at to andre kristelige overenskomster, der dækker langt flere hoteller, barer, caféer og restauranter, enten er tilsvarende ringe eller endnu ringere for de ansatte.

Helt konkret drejer det sig om ansatte kokke, gastronomer, tjenere, stuepiger, oldfruer og receptionister fordelt på 87 hoteller og restauranter rundt om i landet. Heraf 20 restauranter, caféer og barer alene i Nyhavn i København.

De forringede vilkår i branchen kommer også til at gøre ondt på restaurationerne selv, advarer professor Kaj Ove Pedersen.

”Området bliver mindre tiltrækkende for kvalificeret arbejdskraft. Konsekvensen kan blive et fald i den kvalitet og service, som for eksempel turister oplever. Det fald er faktisk allerede konstateret i undersøgelser blandt turister, der besøger Danmark. Hvis udviklingen fortsætter med endnu lavere organisationsgrader, så vil det sandsynligvis også påvirke tilstødende sektorer, som vil opleve et lønpres fra hotel- og restaurantionsbranchen" siger han.

Horesta: Vi er enige

Formanden for hotel- og restaurationsbranchens arbejdsgiverorganisation, Horesta, Jens Zimmer Christensen, er helt enig med 3F i, at arbejdsgivere og arbejdstagere har et fælles ansvar, når det gælder om at værne om fagene og kvaliteten inden for hotel- og restaurationsbranchen.

"Jeg er helt enig i, at uddannelse er ekstrem vigtig. Det er jo overenskomstens parter, 3F og Horesta, der bærer erhvervsuddannelsen inden for vores fag. Det er et stort og vigtigt samarbejdsområde," siger han.

Også fra arbejdsgiverorganisationen har man fokus på behovet for organisering i branchen.

"Vi er oppe på dupperne. Vi arbejder løbende på at tegne nye medlemsskaber, og vi har i år haft en pæn netto-tilgang," siger Jens Zimmer Christensen.