Blot 2.143 underskrifter er det blevet til ved udgangen af december Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Ammitzbølls nedtur: Parti kæmper for overlevelse

6. jan, 11:50
Første halve måned: 1.593 underskrifter. Næste hele måned: blot 550 flere. Det ligner tæt på umuligt for Simon Emil Ammitzbøll-Billes nye parti at ramme de krævede 20.182 vælgererklæringer.

Indsamlingen af vælgererklæringer til Simon Emil Ammitzbøll-Billes nye parti Fremad ser ud til at være ved at gå i stå, næsten inden den er kommet i gang. 2.143 underskrifter er det blevet til ved udgangen af december, blot 550 flere end for en måned siden, skriver dknyt på basis af en status i dag fra Indenrigsministeriet.

LÆS OGSÅ: Tv-chef forlader DR - Uenige om fremtiden

Allerede det første månedsresultat på 1.593 underskrifter var en sløj start, som partistifteren dog efterfølgende over for dknyt forklarede med, at man først var begyndt på indsamlingen midt i november, fordi Indenrigsministeriets godkendelse havde ladet vente på sig. Men for december er det tale om en hel måned, og altså alligevel kun med et resultat på godt en tredjedel af novembers underskriftantal.

Umuligt projekt

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Med den udvikling tegner det til at blive et tæt på umuligt projekt at komme op på de krævede 20.182 underskrifter. Veganerpartiet har 10.454 underskrifter, Kristendemokraterne 8.942, henholdsvis 1.492 og 2.153 flere end måneden før, skriver dknyt.

LÆS OGSÅ: Nu indføres obligatorisk pension

Ny i ræset mod opstillingsberettigelse er Klaus Riskær Petersens Borgerlisten, der har fået nyt navn i stedet for partistifterens eget og først nu er begyndt at indsamle vælgererklæringer. Borgerlisten har 56 underskrifter, men er frem til 18. august opstillingsberettiget på den godkendelse partiet fik til folketingsvalget 5. juni sidste år.