Frederiksberg forklarer brøler

18. jul 2012
Sagen der kunne være endt med nedstyrtning giver røde øre.

I foråret afslørede Arbejdstilsynet, at en entreprenør havde kopieret flere passager ind i den krævede sikkerhedsplan på en byggeplads på Ydre Frederiksberg.

Det betød, at der var nedstyrningsfare på byggepladsen, da tilsynet kom på besøg.

Nicoline Holmblad erkender fejlen og at kommunen sidder med det juridiske ansvar i sagen, men påpeger samtidig, at entreprenøren har fejlet.

"Det kan godt  være, at det er os, som har det juridiske ansvar, men det er jo dem (entreprenørerne, red.), der er forpligttiget til at udføre planen for sikkerhed og sundhed. Det har de også gjort, bare ikke tilstrækkeligt godt. Og derfor kommer påbuddet."

Men det er jo jeres ansvar som stor byggeherre, at sikkerhedsplanen er ordentlige. I den her sag indeholdt planen flere passager kopieret fra arbejdsmiljøloven. Har I ikke til opgave at tjekke de her planer?

"Det er vores overordnede ansvar, at planerne findes og er i orden. Men det svarer jo lidt til, at hvis du som et privat firma bestiller mad hos et cateringfirma, og der så er en kakerlak i maden. Så kan du sige, er det ikke dit ansvar at servere ordentlig mad jo medarbejderne?"

"Ja, det er det, men når der så sker en fejl hos nogle af dem man entrerer med, så må man jo sørge for at få den rettet. Og det medvirkede vi også til så snart vi var bekendt med Arbejdstilsynets påbud," påpeger Nicoline Holmblad.

Hun påpeger, at kommunen hurtigt hev fat i entreprenøren, som fik lavet en sikkerhedsplan, der kunne godkendes.