Den danske kronprins Frederik kan føje endnu et punkt til listen over sine officielle pligter. Han overtager nemlig titlen som protektor for handelskammeret Danish-Chinese Business Forum, DCBF, efter sin afdøde far prins Henrik, der fra 2006 og frem til sin død sidste år tog sig af tjansen. Det skriver bt.dk. 

- DCBF har - også set fra Kinas side - en særdeles betydningsfuld rolle som bindeled mellem Kinas regering og erhvervsliv. Handelskammeret anses derfor som en vigtig budbringer af erhvervslivets behov og ønsker i forhold til styrkelsen af de kommercielle relationer på nationalt niveau mellem Kina og Danmark, skriver DCBF's generalsekretær, Hans Henrik Pontoppidan, i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Derfor er det vigtigt, at DCBF i Danmark har en forankring på allerhøjeste niveau, som kan assistere os i arbejdet med at understøtte dansk erhvervslivs interesser i Kina og de dansk-kinesiske kommercielle samarbejdsrelationer. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

LÆS OGSÅ: Vraget LA-politiker hæver eftervederlag, mens hun arbejder frivilligt for sin mand

 Og kongehuset bekræfter historien på sin hjemmeside. 

- Kronprinsen bliver protektor for handelskammeret Danish-Chinese Business Forum, der understøtter danske virksomheder, vidensinstitutioner, kommuner og regioners handel og engagement i og med Kina, skriver kongehuset. 

Danish-Chinese Business Forum har 130 medlemmer. Den består primært af virksomheder, men også offentlige organisationer som vidensinstitutioner, kommuner og regioner. Det er en uafhængig og non-profit netværksforening for virksomheder, der ønsker at bedrive tværgående forretning.

LÆS OGSÅ: Stoppede Torbens sygedagpenge: Nu skal borgmester forklare sig