Frank Schleck i den gule førertrøje

20. jul 2008
Team CSC Saxo Banks Frank Schleck er i gult efter søndagens etape.

Endelig lykkedes det Frank Schleck fra Team CSC Saxo Bank at få taget det sekund fra Cadel Evans, der har holdt ham fra den gule førertrøje.

Og endda mere end det. På søndagens etape måtte Evans give fortabt få hundrede meter før mål, da han til allersidst ikke kunne følge med Frank Schleck op ad bjerget. Schleck er nu i gult med syv sekunder til Bernhard Kohl og otte sekunder ned til Evans.

Inden var et udbrud, der det meste af dagen havde et forspring på mere end 10 minutter, kommet i mål. Her kom australske Simon Gerrans først over stregen, men han er uden betydning i den samlede stilling.

Men der var nede bagved, at klassementets drama udspillede sig. Gang på gang blev den gule trøje angrebet, efter at CSC Saxo Bank på vanlig vis havde sat et vanvittigt tempo og splittet feltet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Og taktikken lykkedes til fulde til stor tilfredshed for Bjarne Riis.

- Det er fantastisk. Det er super. Det er det, vi har arbejdet for, sagde han efter etapen til TV 2.

To af de store navne måtte desuden udgå. Ganske udramatisk måtte Mark Cavendish give op over for alperne. Han stillede ikke til start og koncenterer sig nu om OL-indsatsen til august.

Anderledes dramatisk var det, da den tidligere tour-vinder Oscar Pereiro Sio måtte udgå efter et voldsomt styrt på nedkørslen. Han slap mirakuløst fra uheldet med et brækket kraveben.

faktaboks