Fræk julefrokost: Hun møder op i nissetrusser

11. dec 2010, 22:45
Juletrend: Danske kvinder i titusindvis hamstrer frækt nissepigeundertøj til firmajulefrokosten. Nye partier på vej fra Kina.

Synes du, det kunne være sjovt og frækt, hvis en kvindelig kollega møder op til årets firmajulefrokost iført et lårkort nissepige-kostume?

Så kan du glæde dig, for titusindvis af kvinder i julehumør tømmer i disse dage de store netbutikker for julenederdele og julelingeri i alle afskygninger, men ofte med ømt, hvidt plys påsyet ved barm og under bæltestedet.

8.000 nisse-kostumer

"Salget går helt overraskende forrygende. Vi har alene i år solgt 8.000 nissekostymer og kan næsten ikke følge med," siger Christina Hagen Albrechtsen, indehaver af Narremissen.dk - en webbutik med frække kostumer.

"Kunderne skriver, at det haster. De skal nå at have dem hjem til julefrokosten med arbejdet. Fabrikken i Kina er ved at sy ekstra 2.000 kostumer til danske nissepiger," siger hun.

Læs også: Kvinder går amok i kondomer før julefrokosten

"Det er kvinder i alle aldre," siger Kerstin Joachimson fra konkurrenten Fevershop.dk, der ligesom tre øvrige webbutikker melder om rekordsalg af nissekostumer.

Også Lingeributikken.dk er som aldrig før velbesøgt af kvinder, der vil til julefrokost i rød-hvide farver, siger medindehaver Jennifer Sperling.

Ublufærdige

"Kvinderne er blevet meget ublufærdige – I hvert fald, når de skal til firmajulefrokost. Vi vil forsøge at få leverandøren til at levere flere nissekostumer," siger hun.

"De køber det ikke for at bære det under familiejulefrokosten," fastslår Jennifer Sperling.

Ligesom Christina Hagen Albrechtsen advarer hun mænd mod for tidligt at få julelys i øjnene og forudse, at de skal lege julemand, der får julefrokostselskab af meget letpåklædte nissekollegaer.

Beskytter sig

Mange foretrækker at pakke eksempelvis bagdel og ben ind i en rød buksestrømpe, inden de ifører sig nisseundertøjet.

Det sker både for at beskytte mod kulde og eventuelle kollegiale blikke.

"Så kan det være, at de ud på aftenen, smider eksempelvis den cardigan, der skjuler jule-bh’en," siger Christina Hagen Albrechtsen.