45-årige Bent Holm og Dollarstore omsætter for to milliarder. Foto: Netto Sverige

Fra Nettoansat til topchef: Dansker kåret til den mægtigste i Sverige

11. dec 2019, 19:36
45-årige Bent Holm er modtager af den svenske pris "Handelns Mäktigaste". Han takker de ansatte.

Sveriges mægtigste leder indenfor detailhandel er dansker, og han giver straks sin nye hæder videre til de ansatte.

LÆS OGSÅ: Politikere kræver kommunal­direktør fyret

- Jeg er selvfølgelig mega stolt. Det er fedt. Selvfølgelig er det fedt. Men det her er i sidste ende en anerkendelse af vores medarbejdere og vores koncept, siger Bent Holm til B.T.

45-årige Bent Holm er administrerende direktør i den svenske discountkæde Dollarstore, og det er er hans arbejde, som branchemedierne Market og ICA Nyheter har sat pris på.

Prisen som bent Holm har vundet, hedder "Handelns Mäktigaste" og blev sidste år givet til Amazons mægtige chef Jeff Bezos.

- Det er jo en kæmpe anerkendelse af vores kæde. Jeg har selvfølgelig den funktion, at jeg er moderator for kulturen og indpisker, men jeg er del af et team. Jeg er her for at skabe værdi for kunderne og de ansatte, siger Bent Holm til B.T.

LÆS OGSÅ: Politikere raser: ”Det har skal standses”

Bent Holms karriere har foregået i den danske discountkæde Netto, hvor han begyndte som flaskedreng og sidenhen blev butikchef og senere drifts- og økonomichef.

Herefter gik turen til stillinger som indkøbsdirektør for Netto i England, logistikchef for Netto i Sverige og senere administrerende direktør for Netto i Sverige, hvor han stoppede i 2017.

Bent Holm begyndte i Dollarstore for knap to år siden og har fået kæden til at vokse fra 63 butikker til 100 og til en omsætning på to milliarder.

LÆS OGSÅ: Kendt radiovært lider af angst: ”Det er fucking alle vegne”