Lars___stergaard_Omsorgstr__thed_redigeret
Lars Østergaard, ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital Foto: Aarhus Universitetshospital

Overlæge: 'Forudsigelighed har været en by i Rusland'

19. feb 2021, 06:05
Afdelingen har været splittet i atomer, og vi har ikke kunnet have det sammenhold, vi normalt har, siger ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital Lars Østergaard

Omsorgstræthed blandt personalet, uvished om, hvor mange covid-patienter, der ville komme og hvordan de skulle behandles, afstandskrav, værnemidler og nye kolleger, der skulle læres op og forsvandt igen.

Det er nogle af de mange udfordringer infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital har stået overfor under corona-pandemien.

- Forudsigeligheden har været en by i Rusland, siger ledende overlæge Lars Østergaard.

LÆS OGSÅ: Sygeplejersker bliver omsorgstrætte under corona

I perioder har der været mange flere mennesker i afdelingen end normalt, og det har udfordret de fysiske rammer, når man både skulle holde afstand og undgå at blive smittet. Samtidig har personale, der normalt tager sig af patienter med infektionssygdomme, som kan helbredes med antibiotika, pludselig skullet passe alvorligt syge mennesker, der risikerede at dø.

Trænger til at mødes og have det sjovt

- Det er en voldsom oplevelse. Afdelingen har været splittet i atomer, og vi har ikke kunnet have det sammenhold, vi normalt har. Heldigvis har kollegerne været gode til at bruge hinanden, men vi trænger i den grad til igen at kunne mødes uden mundbind og afstand og drikke kaffe eller en øl, grine og have det sjovt, siger Lars Østergaard.

Han tilføjer, at der formentlig også vil være omsorgstrætte medarbejdere, som måske er kommet i tvivl, om de har valgt rigtigt og har behov for at tale om det.

- Fokus er at få samlet afdelingen igen, og vi er meget bevidste om, at der ligger et stort opsamlingsarbejde foran os både på det menneskelige plan og på det faglige, når det her er overstået, siger Lars Østergaard. 

LÆS OGSÅ: Psykolog om nyansatte under corona: 'Selvfølgelig kan plejepersonale få brug for hjælp'