Statsrevisorerne kritiserer, at Forsvarsministeriet ikke har levet op til sit ansvar. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Mens mulig svindel blev undersøgt: Direktør fik kontrakt forlænget

10. dec 2019, 09:53
Mens Rigsrevisionen var i gang med at afdække de massive regnskabsproblemer i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, fik styrelsens direktør sin kontrakt forlænget med fire år.

Direktøren i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, Hans J. Høyer, fik i efteråret sin åremålskontrakt forlænget med fire år med virkning fra 1. november.

Det bekræfter styrelsens presseafdeling over for Altinget.

LÆS OGSÅ: Vælgere raser over DF: I har svigtet Danmark

Kontraktforlængelsen skete samtidig med, at Rigsrevisionen var i gang med en større undersøgelse af styrelsen, der mundede ud i den beretning med en sønderlemmende kritik af styrelsens indkøbs- og regnskabspraksis, som blev offentliggjort i fredags med tilhørende usædvanlig skarp kritik fra statsrevisorerne.

Hos SF undrer forsvarsordfører Anne Valentina Berthelsen sig over forløbet.

- Det er betænkeligt, at der ikke har været fuld bevågenhed omkring, hvad der er foregået i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, da man forlænger direktørens kontrakt. Det er meget problematisk, at det først er noget, der kommer på dagsordenen og bliver en del af ministerens bevidsthed nu, siger Anne Valentina Berthelsen.