Forsvaret er hyklerisk

16. sep 2009
Det er ikke bogen, men den danske udenrigspolitik, der gør det farligt at være dansker i udlandet. siger formanden for CS

"Det her er hykleri. Det er ikke bogen, der vælter læsset og gør det farligt at være dansker i udlandet. Nej, det er politikerne, der har vedtaget den aktivistiske udenrigspolitik , hvor Danmark er med der, hvor det gør ondt, " siger Jesper K. Hansen, formand for CS, Centralforeningen for Stampersonel, som er faglig organisation for den tidligere jægersoldat, Thomas Rathsack, forfatter til bogen "Jæger - i krig med eliten".

Han nævner krigen i Irak, krigen i Afghanistan, Muhammed-tegningerne og det faktum, at Danmark står side om side med amerikanerne som langt mere farlige for danskere i udlandet end en bog af en tidligere jægersoldat.

Jesper K. Hansen har endnu ikke hørt fra Thomas Rathsack, så derfor er foreningen ikke gået ind i sagen som sådan. Men de principielle holdninger er klar:

"Forsvaret tager jo selv journalister med ud i verden og fremstiller det i en rosenrødt skær. Derfor har forsvaret, efter vores vurdering, optrådt så tåbeligt, at de ikke kan komme ud af det igen," siger Jesper K. Hansen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Thomas Rathsack er fritaget fra sit job i Hjemmeværnet efter at forsvaret har fjernet hans sikkerhedsgodkendelse.

Det er stærkt kritisabelt, mener Jesper K. Hansen:

"Efter vores vurdering er der slet ingen grund til sikkerhedsvurdering i det job, han har i Hjemmeværnet," siger han.

I morgen er der SU-møde i forsvaret, hvor Jesper K. Hansen vil gentage sin kritik. Denne gang overfor forsvarschef Tim Sloth Jørgensen, som sidder for bordenden.