Den konservative premierminister Boris Johnson har planer om at hæve den britiske pensionsalder til 75 år. Det skriver The Mirror.

LÆS OGSÅ: Pia K. går til angreb på Mette F: - Tag en dyb indånding

En britisk tænketank har regnet sig frem til, at Storbritanniens økonomi ikke kan holde til den nuværende plan om, at pensionsalderen skal hæves til 67 år i 2028 og 68 år i 2046. Det skal ske hurtigere, lyder budskabet fra Center for Social Justice, der af den engelsek avis omtales som Boris Johnsons foretrukne tænketank.

Pensionsalderen kan være 70 år om blot ni år, hvis planerne bliver til virkelighed. Tænketanken foreslår, at pensionsalderen skal være 75 år i 2035.

Årsagen skyldes, at antallet af ældre borgere på de britiske øer stiger, mens fødselsraten falder.

Ros Altmann, der var pensionsminister under premierminister David Cameron, er skeptisk over for tallene.

- Detet kan være en god måde at spare offentlige penge på, men det vil medføre en masse modgang. Der er store forskelle i den forventede levealder i hele Storbritannien. Der skal være et hjælpemiddel til dem, der ikke kan arbejde op til pensionsalderen, siger hun til The Mirror.

En talsperson fra Department for Work and Pensions, der er det britske ministerium for arbejde og pension, udtaler til avisen, at pensionsalderen ”er under evaluering”.